USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Австралія відправляє в Україну гаубиці M777 та боєприпаси до них

27 Квітня 2022 16:05
Австралія відправить Україні шість легких буксируваних гаубиць M777 калібру 155 мм і боєприпаси до них для боротьби з Росією.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Sky News.

«Ця додаткова військова допомога ще більше підтримає Україну в її відповіді на жорстоке, безжальне і незаконне вторгнення Росії», – йдеться в заяві уряду Австралії.

Країна також надає гуманітарну допомогу на суму 65 мільйонів доларів, приділяючи особливу увагу захисту жінок, дітей, старших людей, а також продовольства, притулку та предметів першої необхідності.

«Уряд не буде розкривати механізми доставки за прямим запитом українських офіційних осіб та інших партнерів», – йдеться в заяві.

Гармата калібру 155 мм, яка важить 4100 кг і має довжину 10,7 метра в розгорнутій конфігурації, може виробляти два постріли за хвилину (тривалий) або п'ять пострілів за хвилину (швидкий), а його ефективна дальність становить 24 км для звичайних снарядів або 30 км для поліпшених снарядів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus