USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Авіабомби та артснаряди: волинські сапери ліквідували боєприпаси часів минулих воєн

17 Червня 2024 13:58
Минулого тижня сапери ліквідували 9 боєприпасів (з них п’ять авіабомб) часів минулих воєн, виявлених на Волині.

Про це повідомили в ГУ ДСНС Волині.

Допоки на сході України піротехніки знешкоджують вибухонебезпечні предмети теперішньої війни, на Волині їхні колеги дотепер продовжують вилучати боєприпаси, що пролежали у землі близько 80 років.

Минулого тижня піротехніки виявили 9 застарілих боєприпасів часів минулих воєн, що дотепер становили небезпеку, в Луцькому, Володимирському і Камінь-Каширському районах. З-поміж вилучених знахідок – п’ять авіаційних бомб. Їх сапери виявили у лісосмузі біля сіл Жабка і Клепачів Луцької громади – три авіабомби ФАБ-100 та дві – ФАБ-50. Крім того, з лісових насаджень та відкритих територій поблизу Володимира і Луцька, біля села Забороль Луцької громади та поблизу села Чорторийськ Маневицької громади вилучено ще чотири артилерійські снаряди різного калібру.
Боєприпаси ліквідували на спеціальних майданчиках.

Читати ще: У Любомлі під час розширення дороги знайшли боєприпаси часів Другої світової війни

Рятувальники нагадують: більшість мін та боєприпасів залишаються небезпечними протягом десятиліть, а через тривалий контакт з вологою та корозійні процеси стають ще більш небезпечними. Тож закликають не чіпати таких знахідок, запам'ятати місце виявлення, відійти якнайдалі й викликати саперів за номером 101.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus