USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.33 41.60
  • PLN 10.60 10.75

АТПО: про що свідчить його рівень

Сьогодні 10:06
АТПО є специфічними білками, які імунна система може виробляти як помилково спрямовані проти власних ферментів щитоподібної залози. В цьому разі запускається процес руйнування тканин щитоподібної залози, розвивається гіпертиреоз. Без терапії з часом вироблення гормонів може припинитись і тоді діагностують гіпотиреоз.

Саме тому так важливо вчасно виявити проблему, здавши аналіз на антитіла до тиреопероксидаза, для чого варто звернутись у лабораторію CSD LAB. Щитоподібна залоза синтезує важливі гормони Т3 та Т4. При порушеннях синтезу виникає зоб, сухість шкіри, набір маси тіла, випадання волосся тощо.

Коли варто звернутися до лікаря?



Обстеження призначить лікар після звернення пацієнта. При якому стані та симптомах потрібна консультація терапевта або ендокринолога:

– набір маси тіла та неефективність адекватних методів її зниження;

– хронічна втома;

– втрата волосся;

– порушення циклу місячних;

– болі у суглобах;

– депресії та порушення сну;

– тремор рук;

– дратівливість, плаксивість.

При гіпотиреозі з’являється підвищена чутливість та непереносимість холоду, постійні закрепи та поява зоба. При гіпертиреозі, навпаки, погано переносять спеку, мучить пітливість, слабкість, втрата ваги та випинаються очні яблука.

Присутність хоча б 3-х симптомів є приводом негайно звернутись до лікаря. Обов’язково пройти УЗД щитоподібної залози та здати аналіз на виявлення АТПО.

Підготовка до лабораторного дослідження



Отримати коректні результати допоможе правильна підготовка до аналізу. За добу до дослідження потрібно виключити фізичні навантаження, не переохолоджуватись та не перегріватись, дотримуватись режиму сну, не приймати алкоголь та медикаменти за можливістю. Також напередодні потрібно відмовитися від фізіотерапевтичних процедур та інструментальних методів досліджень.

Аналіз краще здавати вранці, натщесерце. Бажано не приймати їжу за 8-12 годин до забору біологічного матеріалу. Можна попити чисту негазовану воду. Також не рекомендується палити перед аналізом. Якщо скасувати приймання лікарських засобів неможливо, сповістіть про це в лабораторії.

Найбільш чутливим методом виявлення аутоімунних захворювань щитоподібної залози є кількісне дослідження сироватки крові на АТПО. Метод електрохемілюмінісцентного аналізу дозволяє виявити дифузний токсичний зоб, аутоімунний тиреоїдит. За допомогою дослідження вдається визначити або виключити причини захворювань та підібрати ефективну терапію.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Викладена вище стаття є інформаційною. Перед прийманням медпрепаратів або застосуванням процедур обов’язково проконсультуйтеся з лікарем та ознайомтеся з інструкцією до лікарського засобу.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus