USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Атака на аеродром Халіно в Росії: ЗМІ повідомили про ліквідацію командування авіаполку ВКС РФ

25 Вересня 2023 12:23
24 вересня аеродром «Халіно» в Курській області був атакований безпілотником, внаслідок чого постраждало керівництво авіаційного полку окупантів: є вбиті та поранені.

Там базується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк ім. Жданова, на озброєнні якого стоять літаки Су-30СМ, пише LIGA.net з посиланням на слова співрозмовника в Головному управлінні розвідки.

Під час вибуху були вбиті або отримали поранення: командир 14 авіаполку, один із його заступників, група офіцерів-авіаторів, представник військової контррозвідки ФС і працівники аеродрому.

Як стверджує джерело, «потужний» вибух стався прямо на злітно-посадковій смузі, а з місця події «протягом тривалого часу вивозили вбитих і поранених».

Читати ще: В Курську безпілотник вдарив по будівлі ФСБ, це пряме влучання, – ЗМІ

За його словами, «український БПЛА» нібито був перехоплений засобами радіоелектронної боротьби росіян поруч з аеродромом, і далі безпілотник «безпечно приземлився» на ЗПС.

«Для його огляду і подальшої фотографії прибуло керівництво авіаполку і офіцери ФСБ. Коли «поважна» делегація спробувала оглянути «трофейний» БПЛА, сталася детонація боєприпасу», – розповів він.

Росіяни вчора заявили, що ввечері 24 вересня збили в небі над Курською областю безпілотний літальний апарат.

У Telgram-каналі Міністерства оборони Росії повідомили, що близько 20:30 безпілотник літакового типу спробував атакувати об’єкти на території Російської Федерації. «Черговими засобами ППО український безпілотний літальний апарат знищений над Курською областю», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що ввечері російський провоєнний паблік «Fighterbomber» висловив співчуття у зв’язку з подією на аеродромі «Халіно» в Курській області. Офіційна влада ніяк це не коментувала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus