USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Атака дронами: у Повітряних силах розповіли, як та чому Росія змінила тактику ударів

19 Грудня 2022 17:32
У понеділок, 19 грудня, Росія знову атакувала територію України іранськими безпілотниками. Під удар вчергове потрапили об’єкти критичної інфраструктури. Від моменту, коли Україну вперше атакували дронами, Росія змінила тактику їхнього застосування проти України.

Про це в ефірі телеканалу FreeДОМ розповів речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, Росія відмовилася від денних атак безпілотниками.

«У ранковий та денний час вони завдають ударів крилатими ракетами, переважно Х-101, «Калібр». «Шахеди» застосовуються переважно вночі вже досить тривалий час. Спочатку вони атакували вдень, починаючи від 13 вересня, коли перший дрон був помічений та збитий у Куп’янську Харківської області. Потім вони почали дрібними групами прориватися на Одещині, Миколаївщині, Харківщині – по 5-6, по 10 і до 20. Ворог вивчав, як реагує на нього наша протиповітряна оборона. Потім вони почали застосовувати їх уночі, побачивши, що їх і зі стрілецької зброї дістають», – пояснив Ігнат.

Зараз Росія використовує дрони-камікадзе в основному в часовому проміжку від 23:00 до 5:00. Це дозволяє ворогові візуально приховувати свої цілі.

«На жаль, наші винищувачі – морально застарілі, і це ускладнює збивання «Шахедів». Тому основа на сьогоднішній день – таки зенітно-ракетні війська... Просто нам потрібні літаки кращої якості для того, щоб наші льотчики робили це ефективніше», – зазначив Юрій Ігнат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus