USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Астрономи вперше показали справжні кольори Нептуна і Урана

7 Січня 2024 00:08
Дослідження, проведене британськими астрономами, показало, що наші уявлення про кольори планет Нептун і Уран були хибними, а обидві планети-гіганти мають схожі відтінки зеленувато-блакитного.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Перші зображення планет, отримані під час космічної місії у 1980-х роках, показали, що Нептун має насичений синій колір, а Уран – зелений. Проте виявилося, що попередні зображення Нептуна були покращені, щоб показати деталі атмосфери планети, що змінило її справжній колір.

«Вони (науковці – ред.) підкреслили синій колір, щоб показати особливості, які можна побачити в атмосфері Нептуна, і саме тому зображення виглядає дуже синім, але насправді Нептун дуже схожий на Уран», – сказала професор астрофізики Единбурзького університету Кетрін Хейманс.

Читати ще: Ялинка в космосі: NASA показало зоряне скупчення, яке нагадує святкове дерево

За словами британських вчених, астрономи давно знали, що більшість сучасних зображень двох планет не точно відображають їхні справжні кольори, а покращення зображень є нормальною процедурою в астрономічних дослідженнях.

Нинішній аналіз показав, що Уран і Нептун мають схожий відтінок зеленувато-блакитного. Нептун має невеликий відтінок синього, який пояснюється тоншим шаром туману на цій планеті.

Дослідження також показало, що Уран виглядає трохи зеленішим влітку і взимку, коли один з його полюсів спрямований до Сонця. Але навесні та восени, коли Сонце знаходиться над екватором, він має синіший відтінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus