USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Астрономи відкрили шість планет віком щонайменше 4 мільярди років

1 Грудня 2023 00:37
Вчені виявили систему з шести планет, що обертаються навколо зірки HD 110067, яка розташована на відстані близько 100 світлових років у сузір’ї Волосся Вероніки.

Про це йдеться у звіті, опублікованому журналом Nature.

Відомо, що вік небесного тіла становить щонайменше 4 мільярди років, а за складом воно схоже на Нептун: «кам’янисте тіло, вкрите товстою газовою мантією» і є непридатними для життя.

Читати ще: Вчені склали карту хімічного складу поверхні Місяця

За словами вчених, нововідкриті планети, розмір яких в 1,94-2,85 рази перевищує радіус Землі, мають високі температури (166-526 градусів за Цельсієм) та атмосфери з переважанням водню.

Астрономи також додали, що всі шість орбіт збігаються, що призводить до рідкісного явища – ланцюгового резонансу шести небесних тіл. За словами вчених, планети, що перебувають у резонансі, особливо цінні тим, що мають системну архітектуру, яка залишається практично незмінною з моменту їхнього народження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus