USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Армія Ізраїлю вдарила по 150 підземних цілях ХАМАС і ліквідувала командувача ВПС

28 Жовтня 2023 18:01
Ізраїль розпочав розширену наземну операцію в суботу після того, як протягом ночі було виведено з ладу комунікації та створено майже інформаційну блокаду в Секторі Гази посиленим бомбардуванням та артилерійським обстрілом.

Ізраїль заявив, що піхота й бронетехніка зайшли в Газу за підтримки масованих ударів з повітря та моря, пише Голос Америки.

Військово-повітряні сили Ізраїлю вдарили по 150 підземних обʼєктах, що належать терористичному угрупованню ХАМАС. Про це повідомляє Times of Israel із посиланням на ЦАХАЛ, передає Бабель.

За інформацією Армії оборони Ізраїлю, під час нічної наземної операції в секторі Гази відбулася низка сутичок із бойовиками, кількох із них убили, зокрема керівника Військово-повітряних сил ХАМАС Іссама Абу Рукбе.

Також знищено інфраструктуру, яка належала терористичному угрупованню, запевняє ЦАХАЛ.

Наземна операція триває, піхота, інженерні війська і танки ЦАХАЛ залишаються в секторі Гази. Армія оборони Ізраїлю назвала цей рейд «розширеною наземною операцією», а не повноцінним наземним наступом.

Водночас агентство ООН у справах дітей (UNICEF) повністю втратило звʼязок з усіма своїми співробітниками на території Гази.

Увечері 27 жовтня в Газі почались масштабні збої в роботі інтернету та мобільного звʼязку.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». Ізраїль ухвалив рішення про початок наземної операції в секторі Гази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus