USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

АРМА передасть майже 150 картин Медведчука до музею

Сьогодні 15:51
Агентство з розшуку й управління активами отримало висновки експертів щодо заарештованих картин, які належали підозрюваному в державній зраді колишньому нардепу Віктору Медведчуку.

Про це повідомила очільниця АРМА Олена Дума.

З 284 картин – 148 мають культурну цінність і їх передадуть до Національного художнього музею України. Інші 136 картин не мають значної культурної цінності й будуть продані через Prozorro.Продажі.

Дума зазначила, що раніше агентство не мало законодавчого механізму, що дозволяє передавати заарештовані активи та культурні цінності до національних музеїв. Цей законодавчий механізм може бути створений цього тижня. Йдеться про законопроєкт № 11280-1 про особливості управління культурними цінностями й іншими активами.

Читати ще: АРМА продало Maybach Медведчука та його останній квадроцикл

У жовтні 2022 року правоохоронці вилучили з маєтку Медведчука у Пущі-Водиці 316 предметів мистецтва, більшість із яких – картини. Зокрема, це роботи Івана Айвазовського, Володимира Орловського, Сергія Васильківського, Йосипа Бокшая, Костянтина Коровіна, Костянтина Крижицького.

Спочатку АРМА хотіло продати всі картини із заарештованої колекції Медведчука, але Міністерство культури виступило проти цієї ідеї, наполягаючи, що частина картин має перебувати у музеях.

Згодом експерти Національного художнього музею України вказали, що 112 картин мають історичну та культурну цінність.

Нагадаємо, раніше на онлайн-аукціони у системі Prozorro.Продажі виставили колекцію годинників колишнього нардепа Медведчука, оцінену у 10,6 млн грн.

Крім того, в управління державі передали нову партію майна братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн. Також в управління АРМА передано корпоративні права ПП «Орест», ТОВ «Осокорки-7», ТОВ «Академ-Клуб», ПП «Фірма «Вікторія» та земельні ділянки площею 49 га.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus