USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Археологи виявили нові докази біблійної історії про Мойсея та поневіряння євреїв

Сьогодні 00:17
Археологи розкрили таємниці біблійного міста, що розташовувалося на території Землі Обітованої, де ізраїльтяни оселилися після того, як Мойсей вивів їх зі Стародавнього Єгипту.

Про це пише ТСН з посиланням на Daily Mail.

У Біблії сказано, що євреї досягли Землі Обітованої, також відомої як Ханаан, приблизно 1406 або 1407 року до нашої ери. Перед цим їм довелося 40 років поневірятися пустелею.

Археологи виявили зламану ручку глечика, на якій було написано ім'я царя Юдеї Єзекії, описаного в Біблії, що надало додаткові докази біблійної історії Мойсея.

Читати ще: Вчені кажуть, що виверження Везувію – не єдина причина занепаду Помпеїв

Згідно з Біблією, керівництво над групою євреїв узяв на себе Ісус Навин, який привів їх у Землю Обітовану через річку Йордан. Місто Заноах згадується в Книзі Ісуса Навина.

Археологи виявили стіни, що складаються з рядів великих білих каменів, які, на їхню думку, слугували підпірними стінками сільськогосподарських терас, що використовували для створення рівних площ для посадки і захисту ґрунту від ерозії.

Читати ще: В Ізраїлі дитина знайшла 1800-річну каблучку з гравіюванням

Також під час розкопок було виявлено глиняний посуд. Фрагменти кераміки були розкидані по всій території розкопок, водночас приблизно 20% знахідок датовано часом прибуття євреїв після 40 років мандрів пустелею. Решту було створено протягом наступних 900 років.

Археологи не уточнили, коли їх було виготовлено, а лише сказали, що це були бронзові прикраси. Інші докази того, що стародавні люди колись жили в цьому регіоні, включали залізні інструменти, цвяхи різних розмірів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus