USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Археологи дізналися подробиці життя сотень мешканців середньовічного Кембриджа

5 Грудня 2023 00:36
Археологи з Кембриджського університету реконструювали «біографії» сотень середньовічних жителів міста. Науковці вивчили останки понад 400 дорослих і дітей, які були поховані між 1200 і 1500 роками нашої ери.

Про це пише Бабель із посиланням на The Guardian.

Учені запустили спеціальний сайт, на якому розповіли подробиці життя людей у середньовічному Кембриджі.

Серед них – кремезний темноволосий чоловік, якого експерти назвали Ват (Волтер). Він пережив кілька епідемій чуми й помер від раку приблизно в 60 років.
Читати ще: У Китаї показали нові археологічні знахідки віком понад 5000 років

Ще одна дівчина, яку назвали Марією, була дуже маленька на зріст через бідне дитинство. Вона, імовірно, виконувала важку фізичну роботу до того, як захворіла на туберкульоз. Потім дівчину госпіталізували, у лікарні її харчування покращилося, однак вона все одно померла у 20 років.
Близько 10 чоловіків, чиї скелети було знайдено, імовірно, були науковцями і працювали в університеті – їхні кістки рук були симетричними, а це означає, що вони не виконували важкої фізичної роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus