USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Арестович вперше назвав загальну кількість втрат України у війні

11 Червня 2022 16:56
Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що, за його оцінкою, від початку бойових дій загинуло до 10 тисяч українських військових.

Про це він сказав ввечері 10 червня в розмові з правозахисником Марком Фейгіним, передає Радіо Свобода.

«У нас на початку конфлікту гинули 100 на добу в середньому. Але в російській армії 1000 на добу гинули в перші 20-30 днів. Зараз 200-300 гинуть, не менше. Ну, подивився, за сьогодні тільки, щоправда, сьогодні нетиповий день, надто вже добре відпрацювала артилерія, тому осіб 600 за добу... Воно так і буде: один до п’яти, один до трьох, один до шести. Ось так коливатися», – сказав Арестович.

Читати ще: Спецназ ліквідував розвідгрупу полку Кадирова в Сєвєродонецьку, а партизани на Херсонщині – полковника РФ

На запитання Фейгіна, чи можна, виходячи з цих підрахунків, сказати, що українська армія втратила до 10 тисяч військових, він відповів: «Так, десь так».

Раніше радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що зараз гинуть щодня від 100 до 200 українських військових. Це найбільша оцінка загиблих військовослужбовців України за час війни.

І Арестович, і Подоляк зазначили, що причина таких втрат – значна перевага російської армії у можливостях артилерії.

Тим часом Генштаб ЗСУ повідомляє, що від 24 лютого Росія втратила у війні проти України близько 32050 військових.

Напередодні видання The Guardian із посиланням на джерело у високопоставлених колах повідомило, що російська армія з початку масштабного вторгнення в Україну могла втратити близько 20 тисяч військових.

Російські війська втрачають особливо велику кількість живої сили та бойової техніки у нинішніх боях на заході Луганської області – в районі міст Сєвєродонецька та Лисичанська, де їм вдалося досягти певних успіхів та просунутися вперед, заявив співрозмовник видання.

Російські війська втрачають особливо велику кількість живої сили та бойової техніки у нинішніх боях на заході Луганської області – в районі міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, пише The Guardian

Москва про свої втрати у війні проти України останнім часом не повідомляє. 25 березня лише вдруге від початку масштабного вторгнення російська сторона оприлюднила дані про втрати російських військ, згідно з якими 1 351 російський військовослужбовець загинув, ще 3 825 – зазнали поранень.

Перевірити дані про втрати в умовах бойових дій неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus