USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Аномальна спека і тарифи: як «Луцькводоканал» дає раду викликам гарячого літа

Сьогодні 15:55
Упродовж липня по всій Україні, в Луцьку зокрема, фіксували близькі до максимальних, а подекуди й рекордні температури повітря, які відчував кожен житель громади. Ця тенденція пов’язана зі змінами клімату. Виклики природи і вода тісно пов’язані між собою, тому температурні рекорди не оминули й роботу «Луцькводоканалу».

У цей аномальний період КП «Луцькводоканал» забезпечив усі потреби громадян водою, виконав максимальні обсяги робіт з водоочистки. І це в той час, коли обладнання працювало на граничних можливостях, зважаючи на його фізичний стан та вік, наголошують у підприємстві.

У цей період виникали непоодинокі аварії, однак працівники «Луцькводоканалу», попри складні умови роботи, вжили необхідних заходів, щоб жоден мешканець громади не відчув дискомфорту і мав у повній мірі послуги водопостачання і водовідведення.

Читати ще: Спека спаде, але чи надовго: волинські синоптики дали прогноз на тиждень

Ще одним викликом спекотного літа стала вартість кіловату електроенергії, яка становить для КП«Луцькводоканал» 10 грн. В теперішніх реаліях 65% собівартості послуг «Луцькводоканалу» складає електроенергія. При такому фінансовому навантаженні підприємство продовжує надавати якісні послуги за пільговим тарифом і найближчим часом їх вартість для населення не зміниться.
Читати ще: Пільговий тариф на воду для лучан діятиме до кінця року

Головним заходом захисту населення від аномальної спеки є забезпечення всіх жителів міста доступом до чистої води.

«За таких погодних умов вода – засіб порятунку від надвисоких температур. Наші міські фонтани стали місцевими оазами для дітей та молоді й допомагали пережити аномальну спеку та запобігти перегріву. Особливо таким місцем є фонтан на Театральному майдані та інші фонтани, які ми повсякчас забезпечуємо чистою водою», – наголошують комунальники.
Читати ще: У Луцькій громаді модернізують послуги водовідведення за понад 55 млн від ЄС

Ще одним методом порятунку від спеки для містян стали розпилювачі води, які облаштували в максимально людних місцях. Цього літа передбачили чотири локації з рамками для охолодження, аби жителі Луцька відчували себе більш комфортно під час прогулянок у нинішню спеку. Люди можуть проходити крізь рамку або ж поруч, щоби полегшити вплив високої температури повітря.
Читати ще: Відомо, чи зросте в Луцьку тариф на воду для населення

«Звертаємо вашу увагу на те, що зневоднення і перегрів, особливо для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання, маленьких дітей та людей похилого віку, можуть мати негативні наслідки. КП «Луцькводоканал» рекомендує усім мешканцям громади максимально користуватися водою під час складних погодних умов і берегти своє здоров’я. Наша планета, на жаль, зазнає кліматичних змін, і аномальні температури влітку не повинні нас лякати. Ми готуємось до викликів, які стоять перед нами, але й не повинні забувати про ганебні дії ворога. А тому вкотре нагадуємо, аби ви подбали про запаси технічної та питної води для своєї родини. Адже від найбільшої загрози – дій окупанта ми не застраховані.

Попри всі випробування, КП «Луцькводоканал» щодня дбає, аби в кожній оселі жителів нашої громади була чиста та якісна вода», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вдячні мешканці Показати IP Сьогодні 16:32
Забули написати , що 10 років нестерпного смороду , з Липлянських очисних , це також заслуга водоканалу.
дідо до Вдячні мешканці Показати IP Сьогодні 16:52
як платиш- так отримаєш...давно пора піднімати тарифи,бо комунальні підприємства розваляться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus