USD 41.10 41.55
  • USD 41.10 41.55
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Американці розділилися щодо підтримки України в майбутньому. Опитування

Сьогодні 09:34
Американці розділилися щодо того, чи повинні США продовжувати фінансувати Україну.

Про це свідчить опитування Pew Research Center, передає УНІАН.

Опитування показало, що 48% американців кажуть, що їхня країна «зобов’язана допомогти Україні захистити себе від вторгнення Росії». Однак 49% американців не погодилися з думкою, що їхня країна несе таку «відповідальність».

Адміністрація Байдена оголосила 29 липня, що військові надішлють Україні щонайменше 200 мільйонів доларів на протиповітряну оборону та іншу зброю, і взяла на себе зобов’язання виділити 1,5 мільярда доларів на довгострокову підтримку оборони країни.

Незважаючи на розбіжності щодо допомоги Україні, американці в опитуванні Pew також переважно виступали за продовження «суворих економічних санкцій проти Росії» через її вторгнення. Причому 68% сказали, що вони або «рішуче» або «переважно схвалюють» санкції.

Читати ще: Виявили бухгалтерську помилку: США знайшли ще $2 мільярди для допомоги Україні

У промові на початку цього місяця президент Байден сказав, що Росія та її правитель Путін «зазнають поразки» у війні проти України, і що НАТО набрав сили.

«Разом ми створили глобальну коаліцію, щоб підтримувати Україну. Не сумнівайтесь, Росія зазнає поразки у цій війні. За понад два роки війни Путіна її втрати приголомшливі. Понад 350 тисяч російських військ, загиблих, поранених. ... Багато молодих людей покинули Росію, тому що вони більше не бачать майбутнього в Росії», – сказав Байден.

Опитування Pew проводилося з 1 по 7 липня, в ньому взяли участь 9424 людини, а похибка вибірки становила плюс-мінус 1,3 відсоткових пункти. На питання про санкції відповіли 4747 респондентів і похибка плюс-мінус 1,9 відсоткового пункту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus