USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Американський білий метелик «окупував» Ковель: як там борються зі шкідником

Сьогодні 18:59
Цьогоріч у Ковелі значно збільшилася площа поширення американського білого метелика. На сьогодні це практично вся територія міста – майже 5 тисяч гектарів.

На уражених насадженнях з’являються павутинні гнізда, в яких розвивається гусінь, і вона повністю з’їдає листя дерев. У подальшому це може призвести і до загибелі рослини, інформують у Ковельській міській раді.

Працівники КП «Добробут», РЖКП №1, підприємства «Верес» застосовують різні методи боротьби зі шкідником: обрізання та спалювання гілок, факельне спалювання безпосередньо на дереві. На окремих ділянках вдалося зупинити розповсюдження гусені.

На боротьбу зі шкідником депутати виділили додаткові кошти. Частину з них використали на закупівлю феромонних пасток. Це спеціалізовані контейнери, які використовуються для заманювання та відлову комах за допомогою відповідного запаху, який характерний тільки для представників відповідного виду. Пастки притягують лише тих комах, чиї феромони використовуються. Для людей, як запевняють фахівці, вони є безпечними.

Читати ще: Американський білий метелик на Волині: на деревах в Ковелі спалюють гнізда шкідника

Директор КП «Добробут» Ігор Михалевич розповідає, що у найближчі дні понад 50 таких пасток будуть розвішені на деревах у різних частинах міста, де виявлено вогнища шкідника. Роботи уже ведуться.

Водночас у Ковельраді зауважують, що відповідальність за знищення гусені на приватних ділянках, прибудинкових територіях несуть власники, на території підприємств, установ, організацій – їх керівництво.

Для виконання робіт з обрізання дерев можна укласти договір з комунальними підприємствами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP Сьогодні 19:39
Окупував не тільки метелик і не тільки ковель. Головне американський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus