USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Американську медіакомпанію Politico за $1 млрд викупив німецький концерн

27 Серпня 2021 07:20
Концерн Axel Springer повідомив, що домовився про покупку американської медіакомпанії Politico, яка випускає однойменну газету, журнал і кілька сайтів.

Концерн Axel Springer також стане власником пов'язаного з Politico новинного сайту про технології Protocol, запущеного у 2020 році. Також він отримає решту 50% компанії Politico Europe, яку у 2014 році в Брюсселі заснували Axel Springer і Politico. Про це пише Детектор медіа з посиланням на СNN.

Концерн уклав відповідну угоду з власником Capitol News Company Робертом Оллбріттоном, чия компанія володіє Politico. Операцію повинні схвалити відповідні регулятори. Очікується, що це станеться у четвертому кварталі 2021 року.

Офіційно сума угоди не розкривається. Журналіст The Wall Street Journal Бен Муллін повідомив, що Axel Springer заплатить понад $1 млрд. Таку ж суму озвучило джерело телеканалу CNBC.

Axel Springer – один з найбільших медіахолдингів Німеччини і Європи, який володіє такими німецькими виданнями як таблоїд Bild і щоденна газета Die Welt. У США концерн володіє виданням Business Insider (з 2021 року – Insider Inc.) і видавцем інформаційних бюлетенів Morning Brew.

Politico заснували у 2007 році. Видання висвітлює зовнішню і внутрішню політику США. Частина матеріалів поширюється платною підпискою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus