USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Американські аналітики пояснили, навіщо на будинках в Москві розмістили ППО

21 Січня 2023 13:25
Кремль, ймовірно, розмістив на будинках у Москві протиповітряну оборону, щоби створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі для посилення антиукраїнських настроїв серед росіян, переконані аналітики Американського інституту вивчення війни.

Про це йдеться у звіті ISW, передає УП.

19 і 20 січня у російських соціальних мережах почали поширювати фотографії, на яких видно, як на даху будівлі Міністерства оборони Росії та в інших місцях у Москві та поблизу міста встановлюють системи протиповітряної оборони.

В ISW вважають, що Кремль, ймовірно, активізував зусилля з представлення російського вторгнення в Україну як екзистенціальної війни, щоби створити інформаційні передумови для затяжної війни.

«Кремль, ймовірно, розгорнув системи ППО в Москві, щоб створити провокаційні меседжі, які зображують війну як більш загрозливу для російської громадськості. Малоймовірно, що Кремль вважає, що для України Москва є мішенню, і, найімовірніше, він вдався до цієї показової гри, щоб посилити інформаційні операції з підготовки російського внутрішнього інформаційного простору до затяжної війни в Україні і подальших жертв.

Ця демонстрація також, ймовірно, є частиною нової інформаційної операції з контекстуалізації війни в Україні у російському міфі про Велику вітчизняну війну, яка, ймовірно, має на меті посилити підтримку росіянами військових зусиль і подальшої мобілізації шляхом абсурдного зображення України як такої, що загрожує Москві й решті території Росії, подібно до того, як це робила нацистська Німеччина під час вторгнення в Радянський Союз», – зазначено у звіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus