USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Американське видання опублікувало статтю із заголовком «Не дайте Україні вступити до НАТО»

7 Липня 2023 18:17
Американські експерти вважають, що «географія України прирікає її діяти як бастіон проти Росії незалежно від членства в НАТО». Однак її героїчний опір показав, що «Україні не потрібно бути в НАТО, щоб США та їхні союзники могли ефективно протистояти російській агресії».

Цьому присвячена стаття із заголовком «Не дайте Україні вступити до НАТО», яка вийшла в авторитетному американському виданні Foreign Affairs, пише Страна.

Її автори Джастін Логан (директор з досліджень у галузі оборони та зовнішньої політики Інституту Катона) та Джошуа Шифрінсон (ад’юнкт-професор міжнародних відносин Школи державної політики Університету Меріленду) вважають, що витрати на вступ України переважають вигоди.

«Лідери НАТО давно зрозуміли, що вступ України пов’язаний з цілком реальною можливістю війни (у тому числі ядерної) з Росією», – пишуть вони.

Вони закликають Байдена сказати, що Україну в НАТО не візьмуть.

«Вигоди безпеки для США від вступу України блякнуть порівняно з ризиками від її вступу до альянсу. Прийом України до НАТО поставить перед похмурою перспективою вибору між війною з Росією та її руйнівними наслідками або відступом та знеціненням гарантій безпеки НАТО для всього альянсу. На саміті у Вільнюсі і після нього лідери НАТО вчинили б мудро, якби визнали ці факти та зачинили двері для України», – йдеться у статті.

«Бажання України вступити до НАТО зрозуміле. Проте стратегія – це вибір, і вибір Сполучених Штатів сьогодні очевидний. Протягом більшої частини періоду після холодної війни Сполучені Штати могли розширювати свої міжнародні зобов’язання завдяки відносно низьким витратам і ризику. З урахуванням фінансового тиску всередині країни, серйозної загрози її становищу в Азії, а також перспективи ескалації та підриву довіри до Москви, збереження України поза НАТО просто відображає інтереси США, замість давати сумнівні обіцянки, які приховують велику небезпеку, але мало що дають натомість, Сполученим Штатам слід визнати, що настав час закрити двері НАТО перед Україною», – резюмують автори.

Зазначимо, що у неформальних переговорах США та РФ щодо України, за даними ЗМІ, беруть участь експерти з американської Ради з міжнародних відносин, яка видає Foreign Affairs.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ім'я Показати IP 7 Липня 2023 19:54
Брехня, бо весь світ з нами, а американці наші друзі. І нас не покинуть. Це путінська пропаганда.
Хз Показати IP 7 Липня 2023 21:09
Ці «експерти» ідіоти. Довго пояснювати чому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus