USD 41.20 41.38
  • USD 41.20 41.38
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

Американська компанія призупинила виробництво COVID-вакцини

9 Лютого 2022 17:23
Американська компанія Johnson&Johnson призупинила виробництво однодозної вакцини від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Як зазначається, наприкінці 2021 року компанія призупинила виробництво на єдиному заводі у місті Лейден, Нідерланди, на якому виготовляли вакцину від хвороби COVID-19. Замість цього там почали виробляти експериментальну, але потенційно більш прибуткову вакцину від іншого вірусу.

Це призупинення виробництва тимчасове – очікується, що завод у Лейдені знову почне випускати вакцину від COVID-19 після кількамісячної паузи. Вважається, що це може призвести до скорочення постачання цієї COVID-вакцини.

За словами представника компанії Johnson & Johnson Джейка Сарджента, компанія зосереджена на тому, щоб забезпечити доступність вакцини там, де люди її потребують, а партії медзасобу продовжують надходити на підприємства, що його розливають та пакують. Сарджент додав, що зараз Johnson&Johnson має мільйони готових доз вакцини.

Вакцина від Johnson & Johnson втратила популярність у США та інших забезпечених країнах частково через її зв’язок з рідкісним, але небезпечним побічним ефектом – порушенням згортання крові. Дослідження показали, що за деякими показниками вона працює гірше, ніж засоби від компаній Pfizer та Moderna.

Втім, від вакцини Johnson & Johnson досі залежать найбідніші країни, зокрема тому, що вона не вимагає зберігання за ультранизьких температур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus