USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Американка найшвидше об’їхала планету велосипедом і встановила рекорд

12 Вересня 2024 23:42
Американська велогонщиця надвитривалості Лейла Вілкокс встановила новий світовий рекорд – вона найшвидше подолала земну кулю на велосипеді. Жінка проїхала 29 169 кілометрів за 108 днів, 12 годин і 12 хвилин.

Про це пише Бабель із посиланням на BBC.

38-річна Лейла Вілкокс з Аляски вирушила в дорогу 28 травня, під час подорожі вона перетнула 21 країну на чотирьох континентах, перш ніж 11 вересня повернутись у Чикаго – місто, де спортсменка стартувала і фінішувала. Щодня вона їхала по 14 годин.

Щоб встановити новий рекорд, за правилами Книги рекордів Гіннеса, спортсменам потрібно починати й закінчували маршрут в одному місці, завжди рухаючись в одному напрямку. Загальна відстань, включно з перельотами, поромами та громадським транспортом, має дорівнювати 40 000 км – окружності екватора Землі. Понад 28 970 км – це мінімальна відстань, яку можна проїхати велосипедом, щоб встановити рекорд.

Стартувавши в Чикаго, Вілкокс попрямувала до Нью-Йорка, де сіла на літак до Португалії. Потім вона провела кілька тижнів, подорожуючи на північ до Амстердама, вниз через Німеччину, через Альпи, на Балкани й зрештою через Туреччину до Грузії. Потім Лейла полетіла до Австралії, де проїхала з міста Перта вздовж південного узбережжя до Брісбена – там пересіла на рейс до Нової Зеландії. Облетівши обидва острови, вона полетіла до свого рідного міста Анкоридж, проїхала вздовж тихоокеанського узбережжя до Лос-Анджелеса, а потім поїхала до Чикаго.

Читати ще: Нідерландець побив світовий рекорд, пройшовши босоніж майже 3,5 тисячі кілометрів

Вілколс побила рекорд 2018 року, який встановила Дженні Грем з Шотландії. Її подорож тривала 124 дні 11 годин. Остання підтримувала спортсменку і тепер нову рекордсменку.

Лейла під час подорожі разом з дружиною-режисеркою зняла відеощоденники, які опублікувала в соціальних мережах. Подружжя також публікувало щоденний подкаст.

Для Вілкокс це не перший рекорд. Вона була першою жінкою-гонщицею, яка виграла TransAm – гонку на 643 кілометри по всій території США. Лейла також встановила рекорди в Tour Divide – виснажливій гонці, маршрут якої проходить через американський континентальний вододіл вздовж Скелястих гір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus