USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Альпініст рекордну кількість разів піднявся на Еверест

13 Травня 2024 23:33
Непальській альпініст 54-річний Камі Ріта у 29-й раз піднявся на вершину гори Еверест. Він оновив рекорд із кількості успішніших сходжень на найвищу гору світу.

Про це повідомляє DW.

«Камі Ріта знову досяг вершини 12 травня. Тепер він встановив новий рекорд із 29 сходжень на вершину Евересту», – заявив керівник найбільшого у Непалі турагентства Seven Summit Treks Мінґма Шерпа.

Гід-альпініст оновив свій рекорд, коли вів за собою групу альпіністів на вершину найвищої гори світу. Ріта отримав прізвисько «Чоловік з Евересту», він належить до етнічної громади шерпів.

Читати ще: У Непалі суд вирішив обмежити кількість сходжень на Еверест

Згідно з даними Книги рекордів Гіннеса, Ріта підіймався на вершину майже щороку з моменту свого першого успішного сходження в 1994 році. Торік він двічі підіймався на Еверест.

Раніше чоловік казав, що ніколи не ставив собі за мету оновлювати рекорди, а просто працював.

Еверест, найвища гора у світі, виявилася на 0,86 м вищою, ніж вважали раніше. Про це спільно заявили геодезисти з Непалу й Китаю, які узгодили свою позицію з цього приводу. Дослідження стверджують, що гора піднімається над рівнем моря на 8848,86 м.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus