USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Акція «Тепла коробочка»: у Луцьку волонтери готують подарунки для військових

2 Грудня 2023 21:40
У Луцьку в рамках акції «Тепла коробочка» волонтери формують дві тисячі коробок з необхідними речами для військовослужбовців 35-тої окремої бригади морської піхоти, які зараз знаходяться на Херсонському напрямку.

Як розповіла Суспільному організаторка акції Лариса Новосад, у коробки складають чай, каву, теплі шкарпетки, ліки, малюнки та інші речі.

30 листопада упаковувати коробки для військових запросили дітей з синдромом Дауна. Їм розповіли про акцію та влаштували Свято у рамках роботи «Фабрики Святого Миколая», говорить голова громадської організації Олена Мельник.
«Наші діти, коли взнали, що буде проводитись така акція, надзвичайно зраділи і ретельно готувалися, щоб скласти ці коробочки – привітання для наших воїнів. Вони розуміють і відчувають, яка ситуація в країні, що йде війна», – каже лучанка.
Читати ще: Волонтери з Волині за два дні виготовили для військових 500 буржуйок

Долучився до акції і лучанин Андрій Мельник: «Я допомагаю воїнам-солдатам, я хочу закінчення війни, перемогу. І слава Україні, Героям Слава!»
Організаторка акції «Зігрій захисника», голова благодійного фонду «Старе місто Луцьк» Лариса Новосад каже: усі підготовлені пакунки невдовзі відправлять військовим.

«В рамках акції «Зігрій захисника», а це масштабна акція – це генератор, портативні зарядні установи, теплі чоботи, теплі шкіряні берці. Акція працює вже три тижні і є військові частини, які вже отримали ці наші коробочки», – сказала лучанка.
З її слів, подарунки для акції готували дорослі і діти з різних шкіл, дитячих садочків, позашкільних закладів. Долучились до підготовки подарунків військовим і п’ятикласники ліцею № 26 міста Луцька.

Читати ще: Удень ліквідовує аварії на газогоні, а вночі шиє теплі устілки для військових: історія волонтерки з Нововолинська

Школярка Меланія Тимощук каже: до Дня святого Миколая, який цього року відзначають 6 грудня, вирішила передати військовим печиво. Вперше розмальовував імбирне печиво харчовими фарбами 10-річний Микола Салій. Зі слів школяра, до допомоги військовим його сім’я долучається постійно.

Заступниця директора ліцею Оксана Степанчук розповіла, що з перших днів повномасштабної війни в закладі діє волонтерський центр «Бджілки». «Ми закупляли дрони, тепловізори, бензопили, медикаменти, одяг, бронежилети, все, що потрібно на фронт», – сказала освітянка.
Відправляти військовим вантажі з печивом та іншими подарунками волонтери планують наступного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus