USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Аграрії можуть отримати бронь від мобілізації

16 Червня 2024 08:41
В Україні працівники аграрного сектору зможуть отримати бронь від мобілізації на рік.

Про це сказав в.о. міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час Black Sea Security Forum, повідомило Суспільне.

За його словами, наявну бронь працівникам агросектору вже було автоматично подовжено на три місяці. А друге бронювання їм надаватиметься на рік замість шести місяців.

Висоцький пояснив, що загальна норма бронювання – до 50%, але для частини спеціальностей можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості.

«По певних професіях, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, при цьому отримуючи погодження від військових», – запевнив Висоцький.

Нагадаємо, на поточному тижні у Раді зареєстрували законопроєкт № 11331, який передбачає концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації. Незабаром додадуть ще два альтернативних законопроєкти.

Раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що у парламенті розглядається дві моделі економічного бронювання. Одна із них передбачає сплату податку із зарплати 35 тисяч гривень, друга – квотне бронювання за галузями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Червня 2024 08:59
Що вже нема кому сіяти та збирати? Догралися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus