USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

Адвокат вимагає від Порошенка відповісти, чи досі він диякон УПЦ МП, – ЗМІ

Сьогодні 17:02
Адвокатка Олена Ісаєвська вимагає від партії "Європейська Солідарність" надати відповідь, чи досі її лідер Петро Порошенко залишається дияконом УПЦ МП.

Про це пишуть Українські новини.

За інформаціє видання, відповідні запити Ісаєвська спрямувала до політсили, а також до Української православної церкви Московського патріархату.

У запиті адвокатка посилається, зокрема, на інформацію, яка раніше була опублікована у ЗМІ, про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко буцімто був висвячений у диякони і навіть нібито брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату.

Окрім того, за інформацією видання, Ісаєвська просить надати інформацію про те, коли саме Порошенко був висвячений у диякони, і чи станом на зараз він продовжує виконувати цю функцію. Якщо ж Порошенко позбавлений сану, то адвокат просить надати інформацію, коли саме це відбулося та на якій підставі.

Читати ще: За два місяці літа Порошенко збагатів ще на 38 мільйонів, – портал НАЗК

Нагадаємо, ЗМІ розповідали про те, що у 2009 році Порошенко нібито отримав сан диякона УПЦ МП. Приводом для таких підозр стало фото, де політик, який на той час очолював Наглядову раду НБУ, у православному вбранні 7 червня 2009 року в Іонинському монастирі очолив хресний хід православної церкви Московського патріархату. Втім у монастирі тоді поспішили спростувати інформацію про те, що Порошенко отримав сан диякона. Водночас там підтвердили, що на Трійцю політик справді брав участь в хресній ході УПЦ МП. Хай там як, але після цієї події, відзначають ЗМІ, Порошенко знову почав рухатися кар’єрними сходами вгору і отримав в уряді Миколи Азарова посаду міністра закордонних справ.

Як відомо, 20 серпня Верховна Рада проголосувала за заборону УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 17:09
петро сатаненко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus