USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Адвокат просить не показувати докази на загал: як судять луцького поліцейського за шантаж вебкам-моделей

21 Вересня 2023 14:15
Обіцяв принести сфабрикований аудіозапис, де голосом прокурора будуть вимагати хабар. Так адвокат взявся захищати луцького поліцейського, якого звинувачують у шантажі вебкам-моделей і вимаганні у них грошей. Захисник договорився до того, що захотів, аби суддя проводив ледь не закрите засідання. Мовляв, нема чого журналістам проводити відеозйомку і розказувати людям, як розглядають хабарну справу.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Після того, як у суді увімкнули аудіозапис, а прокурор запевнив, що це розмова між вебкам-моделлю і підозрюваним поліцейським, адвокат підсудного пообіцяв принести на наступне засідання змонтований запис, на якому хабар вимагатимуть голосом прокурора. Мовляв, голос підсудного поліцейського могли підробити. Усіх заінтригував, але фальшивку не приніс. Натомість став категорично виступати проти присутності журналістів. Мовляв, нема чого розказувати людям про розслідування хабарної справи.

Читати ще: Отримав $3 тисячі? У Луцьку судять поліцейського, який шантажував вебкам-моделей та вимагав у них гроші

«Це можна розцінювати, як тиск на суд. Вважаю, що за відсутності належної юридичної освіти під час монтажу і нарізки тих відео, які вони роблять, може бути перекручена інформація. В нас не допитувався ще жоден свідок. Тому обставини, які досліджуються в судовому засіданні, будуть відомі широкому загалу, зокрема свідкам, які проглядають ці репортажі. В подальшому свідки можуть бути необ’єктивні при наданні показі», – переконував адвокат.

Суддя Ярослав Артиш не погоджується з такою позицією. Щодо самої справи, то ДБРівці кажуть, що підозрюваний правоохоронець встановлював особи волинських вебкам-моделей і призначав їм зустріч. За версією слідчих, трохи більше ніж за місяць правоохоронець, ймовірно, встиг отримати від різних дівчат майже три тисячі доларів США.

«Під час зустрічі правоохоронець погрожував дівчатам притягнути їх до кримінальної відповідальності за нібито розповсюдження порнографії, хоча жодних доказів таких дій у нього не було. Уникнути покарання моделі могли, за словами правоохоронця, лише щомісяця сплачуючи йому по 300 доларів США. У такому випадку поліцейський обіцяв сприяти діяльності інтернет-моделей і попереджати їх про можливе проведення у них слідчих дій», – йдеться у повідомлені ДБР.
Судді демонструють відеозаписи, як дівчина переказує гроші нібито підсудному поліцейському. Адвокат припускає, що співробітники СБУ могли проводити дівчині інструктаж на провокацію.

«Ми з попередніх відео бачили, як оперативний працівник стояв поряд та це все знімав. Зараз прокурор намагається надати це відео в якості доказу. Ми вважаємо його недопустимим. Якщо проводиться окрема слідча дія у вигляді контролю за вчиненням злочину, технічні засоби надаються особі, яка надала добровільну згоду на проведення такої слідчої дії», – говорив адвокат обвинуваченого правоохоронця.

Мовляв, є технічний засіб, який не надавали дівчині, а збоку знімав сам оперативний працівник, і в протоколі він не фігурує. Такий доказ захисник вважає недопустимим. Прокурор відреагував на це сміхом.

«Оперативний працівник, який проводить негласні слідчі розшукові дії, сам вирішує, як їх проводити – чи ставити всі камери на заявника, чи він збоку може також здійснювати відеоспостереження і фіксування негласних слідчих розшукових дій», – резюмував прокурор Олександр Безушко.

Невдовзі допитають уже саму дівчину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 21 Вересня 2023 16:00
А хто це такий розумний адвокатик? Чому прізвиська не вказали??
Голда паркац до Радувець Ларіса Показати IP 21 Вересня 2023 16:24
І що це вам дасть, особі яка постійно сидить в інтернеті і страдає хєрнбою? П,І,Б, - Гордоній Василій Гершевич.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus