USD 41.12 41.55
  • USD 41.12 41.55
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Абсолютний рекорд: в «Охматдиті» прооперували дитину й витягнули 32 магнітні кульки

13 Січня 2022 11:54
В «Охматдиті» прооперували малюків, які на Новий рік отримали магнітні конструктори. Кульки, з яких вони складаються, діти часто ковтають, і вже за 6-8 годин у шлунку або кишківнику утворюються дірки.

Як повідомляє ТСН, рік тому в Держспоживслужбі пообіцяли заборонити магнітні забавки.

Неодимові магніти використовували в автомобільній промисловості. Згодом ці кульки стали позиціонувати як головоломки для дітей. Ще цю іграшку називають конструктором-неокубом. Якщо кульки стискають стінки кишківника, вже за кілька годин тканини відмирають.

Після новорічних свят в «Охматдиті» – нова хвиля постраждалих різного віку. Останній випадок – шестирічний хлопчик, що отримав неодимовий конструктор у подарунок на Новий рік. Дитину прооперували і дістали 32 магнітні кульки. Це абсолютний рекорд для цієї лікарні. Після складного втручання дитина відновлюється.

Неодимові конструктори заборонені в ЄС та США. На українському ринку вони з'явилися 10 років тому. Їх переважно імпортують з Китаю.
Ця іграшка скалічила сотню українських дітей. 40 малюків довелося прооперувати, у решти магніти діставали ендоскопічним шляхом, але теж під наркозом.

Нині у Держспоживслужбі звітують, що моніторили ринок. Визнали, що іграшки небезпечні.

«Зазначені іграшки не відповідають вимогам технічного регламенту. Було ухвалено рішення щодо заборони надання на ринку цієї продукції – неокубів, але певної марки і моделі», – розповів керівник відділу ринкового нагляду Держспоживслужби Олександр Жмут.

Тобто якщо маркування інше або відтінок конструктора не такий, то заборона вже не діє. Водночас у великих торговельних мережах зараз не знайти цей конструктор, а от в інтернет-магазинах вибір чималий.

У Держспоживслужбі зазначають, що наразі вплинути на продаж в інтернеті проблематично.

Якщо держава не може вплинути на продаж цих іграшок, то лікарі благають батьків не купувати магніти, бо до них на операції потрапляють діти від року й до 18.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анархист Показати IP 13 Січня 2022 15:27
Китайские шарики покалечили много украинских детей? Серьезно? А может их покалечили их родители - сектанты, которые отмахнулись подарком и дальше водяру жрать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus