USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Абрамович провів таємну мільйонну угоду з «гаманцями» Путіна: ЗМІ розкрили деталі

15 Листопада 2023 14:17
Російський олігарх Роман Абрамович і так звані «гаманці» голови Кремля Володимира Путіна провели таємну мільйонну угоду.

Про це свідчать секретні документи, що через витік стали відомі широкій публіці, повідомляє Кореспондент з посиланням на російську службу ВВС.

Роман Абрамович, на якого наклали санкції Великобританія та ЄС, заперечував фінансові зв’язки з російським диктатором. Проте розсекречені документи з Кіпру стали новим свідченням, яке пов’язує їх з таємною угодою на 40 млн доларів, укладеною у 2010 році.

Читати ще: Був причетний до вугільної промисловості РФ після анексії Криму: розслідування про кіпрські офшори Ріната Ахметова

Дві компанії «Finoto Holdings» та «Grosora Holdings» (створені у 2003 році) належать трасту «Sara Trust» Settlement, кінцевим власником якого є Абрамович. У вересні 2003 року ці дві фірми придбали по 12,5% акцій російського рекламного гіганта «Видео Интернешнл» за 130 тисяч доларів.

Ціна була суттєво занижена, оскільки на момент угоди компанія була лідером ринку телереклами в РФ.

Протягом наступних семи років Абрамович володів часткою у «Видео Интернешнл». Компанія заявила про оборот у понад 2 млрд доларів. За цей період компаніям «Finoto» та «Grosora» було виплачено дивіденди у розмірі 30 млн доларів.

У 2010 році виручка «Видео Интернешнл» склала три мільярди доларів. Компанії Абрамовича продали свої акції іншим фірмам за 20 млн доларів, що набагато нижче ринкової вартості. Акції придбали фірми, власниками яких є «гаманці» Путіна – Сергій Ролдугін та Олександр Плехов.

Читати ще: Німецький журналіст, який багато років вихваляв Путіна, отримував за це гроші від російського олігарха

Сергій Ролдугін – давній друг Путіна, віолончеліст і художній керівник Будинку музики у Санкт-Петербурзі. Саме Ролдугін познайомив Путіна з його першою жінкою Людмилою Шкребнєвою. Ролдугін також став хрещеним батьком їхньої старшої дочки.

Олександр Плехов – це ще один близький друг Путіна з Санкт-Петербурга, колишній біохімік, а нині бізнесмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus