USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

White Stripes подали до суду на Трампа за привласнення їхньої пісні

Сьогодні 07:17
Гурт White Stripes подав судовий позов проти Дональда Трампа за несанкціоноване використання їхньої пісні Seven Nation Army в його передвиборчому ролику під час кампанії на пост президента США.

Відомий гітарний рифф було використано у відеокадрах, на яких колишній президент сідає в приватний літак під час одного із заходів кампанії минулого тижня. Відео розмістив у Twitter один із його співробітників, проте пізніше його видалили. Група висловила обурення цим фактом, а фронтмен Джек Вайт раніше пообіцяв подати до суду, пише УНІАН.

Тепер, як стало відомо, White Stripes дотримали обіцянки: Вайт виклав на своїй сторінці в Instagram першу сторінку позову в понеділок, 9 вересня. Пост супроводжувався словами: «Ця машина подає в суд на фашистів».

Читати ще: ABBA вимагає від Трампа припинити використовувати їхню музику

У позові про порушення авторських прав, крім Джека Вайта, фігурує учасниця гурту і барабанщиця Мег Вайт. Трампа звинувачують у «явному привласненні» їхньої композиції.

Гурт назвав Seven Nation Army одним із найзнаковіших і найвпливовіших музичних творів усіх часів і звинуватив Трампа та його команду у використанні цієї музики для отримання фінансової та іншої підтримки своєї кампанії і кандидатури, порушивши права позивачів і не отримавши їхнього дозволу, що суперечить федеральному законодавству про авторське право.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus