USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

WSJ: Після катастрофи F-16 західні партнери переглядають темпи навчання українських пілотів

Сьогодні 17:07
Катастрофа винищувача F-16 в Україні порушила питання про темпи підготовки українських пілотів до застосування цих винищувачів на полі бою.

Про це пише Wall Street Journal, покликаючись на неназваних американських високопосадовців, передає Громадське.

Журналісти вказують, що Повітряні сили України досі не визначили причини аварії літака. За словами американських посадовців, Київ не має доказів щодо того, що F-16 збила російська чи українська ракета.

Зараз західні посадовці обговорюють доцільність рішення України використовувати ці літаки на полі бою лише за кілька тижнів після їхнього першого прибуття в країну та відправити туди пілотів, які мали обмежений наліт на новітніх американських літаках.

Читати ще: Зеленський звільнив Олещука з посади командувача Повітряних сил ЗСУ

Водночас планів щодо коригування поточної програми підготовки українських пілотів немає, а втім, один з неназваних посадовців наголосив, що «катастрофа показує, що трапляється, коли ви намагаєтеся поспішати».

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що один із переданих Україні F-16 зазнав аварії. Пізніше того ж вечора Генштаб ЗСУ підтвердив втрату F-16 та загибель пілота винищувача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus