USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

WSJ: Маск щомісяця буде виділяти $45 млн на підтримку Трампа

Сьогодні 20:28
Американський мільярдер Ілон Маск планує виділяти близько 45 мільйонів доларів на місяць новому комітету, який підтримує президентську кампанію колишнього президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, інформує Українська правда.

Маск жертвуватиме кошти комітету політичних дій під назвою America PAC, серед інших спонсорів якого – Palantir Technologies, підприємці брати-близнюки Тайлер і Кемерон Вінклвосс, а також колишній посол США в Канаді Келлі Крафт та її чоловік Джо Крафт, який очолює Alliance Resource Partners.

За словами одного з членів комітету, його діяльність передусім спрямована на заклик виборців Трампа зареєструватись і переконувати їх голосувати достроково в так званих ключових штатах – тобто тих, де голосування може визначити результат виборів.

Комітетом політичних дій у США називається організація, що об’єднує донорів, які жертвують кошти на кампанію одного з кандидатів у президенти. Сума пожертвувань у такі комітети не обмежена.

Читати ще: Трамп офіційно став кандидатом в президенти і представив свого кандидата у віцепрезиденти

Згідно з поданою в понеділок звітністю, за тримісячний період, що закінчився 30 червня, America PAC отримала 8,75 мільйона доларів пожертвувань. Серед донорів були перераховані зокрема ті, хто пов’язаний з Маском.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Маск зробив пожертвування комітету, який працює над тим, щоб Дональд Трамп виграв вибори президента США. Однак сума внеску від Маска не повідомлялась.

Ще у березні Маск говорив, що не буде давати коштів на передвиборчу кампанію жодному кандидату на виборах президента США.

Згодом ЗМІ повідомляли, що Трамп обговорює з Маском можливість надання тому ролі консультанта в разі повернення експрезидента в Білий дім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus