USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Virgin Galactic востаннє запустила космоплан VSS Unity із туристами

10 Червня 2024 00:21
Компанія американського мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic 8 червня провела фінальний комерційний запуск космоплана VSS Unity із туристами на борту. Тепер борт знімуть з експлуатації.

Про це пише Space News.

В суботу Virgin Galactic завершила сьомий суборбітальний комерційний рейс VSS Unity та 12-ту місію загалом. У місії Galactic 07 брали участь астронавт-дослідник Тува Атасевер і три приватних пасажири – інженер SpaceX Енді Садхвані, голова будівельної фірми Ірвінг Пергамент та інвестменеджер Джорджіо Маненті. Атасевер протягом польоту встиг поставити три експерименти.

VSS Unity був піднятий на висоту 16 км літаком-носієм з космодрому «Америка» на півдні Нью-Мексико, після чого відстикувався від нього і продовжив самостійний політ звичайною суборбітальною траєкторією на висоту 87,5 км над рівнем моря. Екіпаж був у стані невагомості 5–6 хвилин, після чого космоплан повернувся на злітну смугу. Увесь політ тривав приблизно годину.

Читати ще: Уперше у своїй історії Boeing запустила на МКС астронавтів – це вдалося з третього разу

Virgin Galactic раніше оголосила про плани згорнути експлуатацію VSS Unity і зосередитися на завершенні робіт над космопланами Delta, більш місткими та дешевими в експлуатації. Випробування заплановані на кінець 2025 року, а перший комерційний запуск – на 2026 рік.

Virgin Galactic – перша у світі публічна компанія в галузі космічного туризму, заснована британським мільярдером Річардом Бренсоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus