USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

The Telegraph: «Нейтральний» Китай допомагає Росії з озброєнням

20 Серпня 2023 10:32
Російські компанії, що перебувають під санкціями та займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки та стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч компонентів з Китаю з початку повномаштабного вторгнення РФ в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання The Telegraph.

«Китай допомагає озброювати РФ гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами та найважливішими металами, які використовуються в оборонній промисловості», – показало розслідування.

Російські компанії, у тому числі і підсанкційні, які займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки та стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок з Китаю від початку повномасштабного вторгнення Москви в Україну до першого кварталу цього року.

Серед іншого китайські фірми поставили до РФ 1000 безпілотників, шість гелікоптерів, оптичні приціли, продукцію з титанових сплавів, що використовується у виробництві зброї, та запчастини для літаків, зокрема військових, стверджує видання.

Серед отримувачів товарів значилися МВС РФ, Росгвардія, Ростех, компанія «Туполєв» та інші державні структури РФ.

Водночас Китай наполягає на збереженні нейтралітету, намагається позиціонувати себе як ключового мирного посередника у переговорах, спрямованих на досягнення миру, наголошує видання.

Загалом, торгівля між Китаєм та РФ цього року має перевищити 200 мільярдів доларів, що є новим рекордом, попри те, що китайський експорт в інші країни значно впав.

Відповідно до червневого аналізу Обсерваторії економічної складності, візуалізатора торгових даних, експорт товарів потенційного військового призначення за 12 місяців зріс більш ніж у три рази порівняно з попереднім періодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus