USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Politico: Франція розшукує брата гендиректора Telegram Павла Дурова Миколу

Сьогодні 16:08
У Франції видали ордер на арешт брата генерального директора Telegram Павла Дурова Миколи, який є співзасновником месенджеру.

Про це пише Бабель з посиланням на Politico, яке ознайомилося з французьким адміністративним документом.

Там йдеться, що французьке розслідування щодо Telegram почалося ще кілька місяців тому. Це стосується відмови Telegram співпрацювати з розслідуванням французької поліції у справах про сексуальне насильство над дітьми.

Ордери на Павла та Миколу Дурових видали 25 березня за звинуваченнями, серед яких «співучасть у зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх у складі організованої групи».

У документі наводять аргумент, який пояснює ордери на арешт братів Дурових, – платформу використовують «численні злочинні групи». Однак доказів того, що хтось із братів був безпосередньо залучений до будь-яких злочинів, немає.

Де зараз перебуває Микола Дуров – невідомо.

У ніч на 25 серпня французькі медіа повідомили про затримання засновника і генерального директора Telegram Павла Дурова в паризькому аеропорту після того, як він прилетів туди з Азербайджану приватним літаком. У Франції Дурова оголосили в розшук лише за кілька хвилин до прибуття. Громадянство цієї країни він отримав у 2021 році. Однак останнім часом жив переважно в Обʼєднаних Арабських Еміратах.

Telegram опублікував заяву про затримання свого засновника Павла Дурова. У ній стверджується, що месенджер дотримується законів ЄС, зокрема Закону про цифрові послуги, а самому Дурову «немає чого приховувати».

26 серпня французька прокуратура офіційно підтвердила затримання Павла Дурова. Його підозрюють у 12 злочинах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МИКОЛА Показати IP Сьогодні 17:10
У НАС МИКОЛ,ЯК В ІРАНІ АЯТОЛ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus