USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Pfizer продаватиме вакцину країнам з середнім рівнем доходів за половину ціни

21 Травня 2021 16:25
До кінця року до країн із середнім та низьким рівнем доходів має надійти 1 млрд доз вакцини Pfizer/BioNTech за зниженою ціною.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова та виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла під час свого виступу на Глобальному саміті з питань охорони здоров’я.

«Сьогодні Pfizer та BioNTech роблять обіцянку поставити 2 млрд доз нашої вакцини до країн із середнім та низьким рівнем доходів протягом наступних 18 місяців. Ми очікуємо, що 1 млрд цих доз надійде до країн із середнім та низьким рівнем доходів уже цього року. І ми обіцяємо поставити інший мільярд доз до цих країн у 2021 році», – заявив він.

За словами Бурли, важливо забезпечити чесне та рівне розподілення вакцини проти коронавірусу, щоб кожна країна мала доступ до вакцин.

На цьому тлі він повідомив, що Pfizer вирішив постачати вакцину за диференційованим принципом: багаті країни платитимуть повну ціну, країни із середнім рівнем доходів – половину від цієї ціни, а країни з низьким рівнем доходів зможуть купувати за собівартістю.

Нагадаємо, Україна досягла домовленостей на постачання 42 млн доз вакцини проти коронавірусу різних виробників. Постачання здійснюватиметься в межах прямих контрактів і глобальної ініціативи COVAX.

З компанією Pfizer підписано контрактів на 21,2 млн доз вакцини, з них 1,2 млн доз – за ініціативою COVAX.

За ініціативою COVAX 240 тисяч доз вакцин вже поставлено в Україну, до кінця травня має бути поставлено майже 350 тисяч вакцин, в другому кварталі – 500 тисяч, інші поставки – в третьому та четвертому кварталах відповідно.

Глобальний саміт здоров’я проходить 21 травня у Римі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus