USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Kozak System присвятили пісню загиблому поету і волонтеру Глібу Бабічу

4 Серпня 2022 00:21
Відомий український гурт Kozak System днями презентував зворушливу пісню із символічною назвою «Не покинь», яку присвятив військовому, волонтерові й талановитому поетові Глібу Бабічу.

Гліб загинув 28 липня в бою, захищаючи рідну землю.

До 2014 року він провадив бізнес, писав музику, тексти пісень. У Миколаєві організував студію звукозапису, в якій працював з 12 років, там записувалися не лише українські, а й закордонні музиканти.

У 2014 році пішов добровольцем в АТО, мав позивний Лєнтяй. Заснував і керував волонтерською ветеранською організацією «Республіка. Брати по Зброї», яка має осередки по всій Україні.

Під час служби у 10-й гірсько-штурмовій бригаді Гліб Бабич написав їхній гімн «Подай зброю мені, брате», який виконав український рок-гурт Kozak System. У 2021 році вийшла збірка віршів Гліба Бабіча про війну.

Читати ще: «Квіти мінних зон»: Океан Ельзи випустив кліп на нову воєнну пісню й запустив збір коштів на пікапи для армії

Навесні 2022 року Гліб Бабіч знову пішов до війська. Він воював і продовжував волонтерити. Аж доки ворожа куля не обірвала його життя…

«Дорогий мій Друже. Дорогий мій впертий і добрий Друже. Ти прийшов у це життя як світлий Янгол. Біля тебе було завжди тепло і драйвово. Ти завжди мріяв і робив. Ти знав, чого хочеш, і був переконливим в своїй правоті.

Ти був унікальним поєднанням справжнього воїна і справжнього поета. Ми написали з тобою «Подай зброю», «Сила і зброя», «Досить сумних пісень», «Свобода наче любов», «Мольфар», «Ті, що тримають небо над Різдвом». У нас залишилася одна пісня, яку ми мали видавати буквально днями – «Не покинь». Ніколи не подумав би, що саме вона стане прощальною в нашому з тобою житті.

Читати ще: Український репер Skofka присвятив пісню загиблому на війні другу

Я тебе любив. І люблю. І буду любити. Бо ти мій внутрішній голос. Ти був чесним і справжнім. І дуже добрим. Дуже. І безкорисним. Глібич, дорогий, дай сигарету, будь ласка, сьогодні я закурю… Ти відірвав сьогодні шматок мого серця… Сука-війна», –написав лідер гурту Іван Леньо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus