USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ISW: Окупанти готуються до другої фази наступу на Харківщині

31 Травня 2024 12:36
Підкріплення для російських військових на Харківщині вказує на те, що вони, ймовірно, роблять зусилля із відведення українських сил з критичних ділянок лінії фронту на сході України та створюють "буферну зону" на півночі Харківської області. Таким чином росіяни хочуть розпочати другу фазу свого наступу на Харківщині.

Про це пише Інститут вивчення війни, передає Українська правда.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і Генштаб України 30 травня повідомили, що російські військові перекидають підрозділи, додаткові полки і бригади з інших ділянок лінії фронту та з полігонів до Стрілеча-Липці (на північ від Харкова) і Вовчанськ (на північний схід від Харкова).

Сирський повідомив, що російські військові не мають достатньо сил на півночі Харківської області, щоб провести повномасштабний наступ і прорвати українську оборону.

Читати ще: Наступ РФ на Харківщині був передчасним і не досяг мети, – аналітики

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також повідомив, що російські війська перекидають резерви на Липцівський і Вовчанський напрямки, щоб залучити і закріпити якомога більше українських сил на півночі Харківської області та зберегти нинішній темп наступальних дій РФ у цьому районі.

Читати ще: Зеленський: Росія збирає нове угруповання біля кордону

Синєгубов заявив, що російські війська не зосередили "ударне угруповання" біля Золочівської громади Харківської області (на північний захід від Харкова).

Тим часом Харків з дня у день перебуває під воєнним терором ворога. В ніч на 31 травня російська ракета влучила в п’ятиповерхівку, є загиблі та поранені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus