USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Gospodar Market у Луцьку: все, про що мріє справжній господар*

23 Лютого 2023 08:37
Для того аби починати, а тим паче – розвивати власний бізнес у час війни, потрібна неабияка сміливість. Утім труднощі ніколи не були завадою на шляху до мети лучанину Анатолієві Шеменюку: ані тоді, коли працював у бригаді швидкої допомоги, ані тоді, коли вирішив кардинально змінити діяльність та йти власним шляхом.

Нині він – власник двох магазинів Gospodar Market у Луцьку: на вулиці Львівській, 106 та нещодавно відчиненого на Володимирській, 103. У планах, каже, – розширятися та створювати мережу у місті й області.

Звісно, зауважує чоловік, не бракувало скептиків, які казали, мовляв, зараз не час щось створювати, бо невідомо, що буде завтра. Однак Анатолій переконаний: тільки рух уперед може дати хороше майбутнє. «Лиш той є гідним, хто життя робить кращим», – таким є його кредо.

«Не боятися помилок і вірити в себе – ось шлях до успіху», – додає.
Однак медицина із життя Анатолія Шеменюка не пішла. Адже із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало часу він присвячує роботі в батальйоні оперативного реагування «Луцьк», куди пішли разом із товаришем Олександром Понком добровольцями. Нині чоловіки розвивають там медичний напрямок.

«Починали з нуля, бо на початку не мали, як кажуть, ні бинта, ні шприца, – зізнається. – І зараз розвинули тактичну медицину в батальйоні до пристойного рівня. Наразі там є медики, яких я навчив, і тепер вони навчають тактичної медицини інших».
На запитання, як вдається балансувати між бізнесом і службою, Анатолій усміхається: «На той час, коли треба було левову частку часу віддавати медичній службі в батальйоні «Луцьк», магазин на Львівській уже працював доволі налагоджено, був навчений персонал, команда, на яку я можу покластися стовідсотково. Тож робота йшла і там, і там. Коли треба було йти на три місяці на ротацію, я спокійно залишав бізнес на колег».
Анатолій переконаний: у будь-якій справі, якою керуєш, важливо зібрати команду й навчитися делегувати повноваження. Тоді буде результат. І, звісно ж, мати надійний тил. У його випадку цей тил забезпечують дружина та двоє синів.

Із медиків – у бізнесмени

Роботі в медицині Анатолій віддав вісім років. Потім пішов працювати в компанію, що спеціалізувалася на реалізації будівельних товарів. Саме тоді він не лише виконував роботу менеджера, а й мотав на вус усе, що могло б пригодитися у майбутньому – від логістики до асортименту й розташування товарів на полицях.
«Я розумів те, що у нас багато магазинів. Але вони здебільшого або профільні, або ж такого собі колишнього радянського зразка. Туди заходиш, немов не в магазин, а на склад, де нічого не бачиш. Тому й вирішив зробити щось таке, чого не було, – пояснює Анатолій. – Хотілося, щоб відвідувач до нас заходив як до себе додому. У ході роботи виникла ідея зробити не просто профільний магазин, а щоб було кілька сегментів».
Зараз у магазинах GospodarMarket представлено сім сегментів товару: електроінструменти, метизна група, розхідна група, сантехніка, агротовари, господарські інструменти та фарби і лаки. Тобто господар в одному місці може купити все, що йому потрібно.

Ексклюзивність та гарантія якості

Асортимент магазинів Анатолій Шеменюк підбирає дуже ретельно.
«Робимо ставку на ексклюзивність та якість. Один із важливих принципів – увесь товар, якщо він імпортний, має бути офіційно ввезений в Україну, щоб за нього було сплачено всі податки», – наголошує чоловік.

Увесь товар, представлений у магазині, – гарантовано якісний. Адже його перед тим, як виставити на продаж, випробовують – чи то електроінструменти, чи сантехніку, чи фарби.
«У мене є знайомі бригади хлопців, які роблять ремонти. От з ними й радимося. І якщо вони кажуть, що ось такий інструмент не дуже, то його однозначно не беремо, – провадить Анатолій. – У будівельному бізнесі дрібниць немає, тож навіть товари метизної групи підбираємо прискіпливо. Є, наприклад, польські, китайські, європейські товари. Але і в Україні виробляють чимало товарів із цього сегменту, і доволі якісних. Тож наш пріоритет – вітчизняний виробник. От, скажімо, наразі повністю відмовилися від польських дюбелів, адже їх виробляють у Луцьку, й за якістю вони нічим не поступаються».
І такий принцип – у підборі усіх видів товарів. Наприклад, у Дніпрі виготовляють якісну сантехніку – то нема потреби замовляти китайську, до якої, до того ж, важко знайти заміну комплектувальних.
Електротовари тут також тільки перевірені. Скажімо, електрокабель – не китайського, а українського виробника.

«Ми не боїмося відмовлятися від співпраці з виробником неякісної продукції, – зауважує Анатолій. – Наприклад, замовляли розетки, але були нарікання на їх якість від покупців, тож цю співпрацю припинили».
У магазинах Gospodar Market, звісно ж, можна придбати й генератори. Однак Анатолій щодо цього має власну думку і вважає ажіотаж довкола цієї групи товарів таким собі хайпом.

«Генератори ми брали не китайські, а іспанські, польські – якісні. Хоча мушу зауважити, що попит на них зараз суттєво впав», – зазначає Анатолій.
Окрім того, тут можна обрати обігрівачі для будь-яких приміщень та на будь-який гаманець: і електричні, і газові.

Є тут і затребувані в нинішніх умовах постійних відключень світла портативні газові плитки: безпечні та сертифіковані. А також – туристичні, одну з яких Анатолій з Олександром перевірили самі в польових умовах під час ротації.
У магазинах – великий вибір різноманітних фарб. І знову ж таки – акцент роблять на якості та перевагу віддають вітчизняному виробнику.
«Ці фарби виготовлено за німецькими технологіями на європейському устаткуванні. Вони направду дуже хороші. Щоправда, нашого покупця трохи важко привчити до того, що якісне – не обов’язково імпортне. Але ми це робимо, – усміхається Анатолій. – От, наприклад, фарби, які є в нашому магазині, виготовляють у Дніпрі (була ще лінія в Херсоні, але зі зрозумілих причин вона зараз не працює), а склади наразі – у Луцьку».

У магазинах Gospodar Market є чимало продукції для аграріїв: насіння, добрива, засоби захисту, інструменти.
«Ми плануємо розвиватися і в агросегменті. Наразі у нас представлено позиції товарів українських та нідерландських виробників», – провадить Анатолій.

Клієнтоорієнтованість

Принципова позиція – робота колективу під клієнта. Тобто коли людина приходить до магазину і достеменно не знає, що саме їй потрібно, тут неодмінно порадять, проконсультують, а якщо треба, зроблять замовлення саме того товару, якого потребує клієнт.
«Ми маємо вихід у будь-яку країну, тож замовити й привезти можемо будь-що із наших груп товарів, – запевняє бізнесмен. – Якось був випадок, людина цілий рік шукала металеву вентиляційну решітку. То я замовляв її від виробника – нам під замовлення виплавили таку решіточку».

Зі слів Анатолія, сьогодні в Україні можна купити все. Просто треба знати, в які двері постукати. І вони разом з командою знають багато, а прагнуть знати іще більше. Адже, на їхню думку, шлях до успіху – це розвиток і самовдосконалення в обраному виді діяльності.
Програма лояльності

У магазинах Gospodar Market наразі діє бонусна система для постійних клієнтів. У перспективі, кажуть, перейдуть до накопичувальної.

«Ми рухаємося від правди, – каже Анатолій. – Тобто людина придбала певний товар, їй зробили хорошу знижку, і вона впала їй на рахунок. А наступного разу вона може прийти і за ці бонуси купити те, що їй насправді потрібно, а не щось акційне, що в нас не продалося, а їй не потрібне. Втулити комусь абищо – не наша історія».

Для постійних клієнтів тут завжди є хороші знижки.

Крім того, у Gospodar Market є доставка товару. Якщо це гуртовий або ж постійний покупець – для нього вона буде безплатною.
Запорука успіху – надійна команда

Коли не на службі, то левову частку часу Анатолій проводить у магазині. Здебільшого – в новому на Володимирській, адже тут ще багато роботи. До слова, він доклав руку тут абсолютно до всього – від планування до монтування стелажів.
«День треба прожити так, щоб чогось навчитися, зрозуміти, досягнути, – вважає Анатолій Шеменюк. – Тоді матимеш і прибуток, і сатисфакцію, і впевненість у власному завтра».

А ще чи не найважливішою умовою для успіху він вважає роботу з командою, у якій впевнений на всі сто.

«Команда – це чи не найважливіше у роботі, – переконаний Анатолій. – Можна мати найкрутіший товар, але коли ти його просто поставиш на полиці – там він і стоятиме. Маючи хороше приміщення, вигідну локацію, без надійної команди ти не досягнеш успіху. Мені пощастило. Бо працюю з людьми, які дивляться зі мною в одному напрямку».
Менеджерка Уляна працює у магазині Gospodar Market на Львівській, 106 майже від самого його відкриття. Про асортимент знає практично усе. Тож по пораду до неї йдуть навіть бувалі в бувальцях будівельники, які є постійними клієнтами маркету.
«До того я працювала у весільному салоні. Переходити від продажу весільних суконь до інструментів та іншого господарського реманенту було не так і просто. Але я – людина, яка любить вчитися. Тож співпраця у нас вийшла. Люблю свою роботу. Тим більше, коли я в чомусь не впевнена, завжди знаю, що можу зателефонувати Анатолію і він допоможе, дасть слушну пораду», – усміхається дівчина.
А ще додає: багато хто з покупців любить не просто зайти в магазин, взяти товар і піти собі. Комусь подобається спілкуватися, хтось обожнює жартувати, а хтось – і пофліртувати трохи. Уляна каже: жодного разу не відчула скепсису з боку покупців, що, мовляв, дівчині у магазині господарських товарів не місце.

«Як ти ставишся до клієнта, те він і транслює тобі у відповідь», – переконана Уляна.
Gospodar Market у Луцьку вже обріс постійними клієнтами. Люди йдуть сюди, бо точно знають, що придбають якісний сертифікований товар, який потрібен їм саме зараз, і не за всі гроші.

«Деякі люди не люблять великих супермаркетів, бо вони там губляться, не знають, до кого й по що звернутися. Тож полюбляють наші крамниці, бо отримають тут і товар, і за потреби консультацію, і неодмінно – доброзичливе ставлення», – щиро усміхається Уляна.
Її слова підтверджує й постійний покупець Олександр, який саме прийшов на закупи.

«Люблю цей магазин. Близько, зручно, порівняно недорого і є все, що мені треба, – усміхається. – Тут є з ким порадитися і просто поспілкуватися. А в наш час це дуже важливо».
Тож якщо ви потребуєте направду якісного сертифікованого товару для господарства чи ремонту, неодмінно завітайте до Gospodar Market у Луцьку на Львівській, 106 чи Володимирській, 103. Гарантовано залишитеся задоволені і асортиментом, і рівнем обслуговування.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хідео Кодзіма Показати IP 23 Лютого 2023 10:54
Як зручно, що є магазин, де можна придбати все, що потрібно, без необхідності їхати по різних магазинах.
Йес! Показати IP 23 Лютого 2023 11:19
Gospodar market ce prosto bespodibno, ce yak Волл Стріт Маркет на вулицях Нью Йорка, стильно!
Наталія Показати IP 25 Лютого 2023 11:10
Дуже приємно заходити в цей магазин! Привітливий персонал. Особливо, працівниця Уляна, професійно надає консультації та поради в підборі товару. Це здивувало, що дівчина обізнана в чоловічій галузі) Всім рекомендую завітати в цей маркет!
Олег Показати IP 16 Червня 2023 09:44
Я бажаю висловити свою вдячність та задоволення від відвідання Господарського магазину, який виручає мене у будь-якій побутовій справі. Зараз так важливо мати одне місце, де можна знайти все необхідне для господарства, та цей магазин точно відповідає цим потребам. Перше, що мені сподобалося - широкий асортимент товарів. Від інструментів та аксесуарів для ремонту до побутової хімії та кухонного приладдя, ви маєте все, що мені знадобилося. Це дуже зручно, оскільки я можу зробити всі покупки разом, без необхідності їздити по різних магазинах. Крім того, товари вибираються з уважністю, що гарантує їхню якість та функціональність. По-друге, персонал магазину заслуговує високої оцінки. Всі співробітники були дуже привітні та готові допомогти. Я отримав вичерпні відповіді на всі свої запитання та професійні поради щодо вибору товарів. Це дуже цінується, особливо коли важко зорієнтуватися у великому асортименті. Не можу не відзначити також зручний магазинний простір та організацію товарів. Все розташовано логічно та охайно, що дозволяє швидко знайти потрібний товар. Крім того, чистота та порядок в магазині створюють приємну атмосферу для покупок. Загалом, я залишився дуже задоволений своїм візитом до Господарського магазину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus