USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Google примусово ввімкне двоетапну перевірку входу в акаунт

6 Жовтня 2021 13:40
Компанія Google планує ввімкнути двофакторну автентифікацію (двоетапну перевірку, 2SV) за замовчуванням. Так хочуть сприяти більшій безпеці облікових записів 150 мільйонів користувачів.

Про це вказано у блозі компанії на честь місяця обізнаності про кібербезпеку, передає Громадське.

Разом з мільйонами користувачів Google на двофакторну аутентифікацію до кінця року переведуть більш як два мільйони авторів контенту на YouTube.

У повідомленні також вказано, що користувачі також зможуть використовувати для авторизації апаратні ключі безпеки, яких тільки Google щорічно випускає понад 10 тисяч.

«2SV – це основне правило безпеки для компанії Google. Сьогодні ми робимо це безпроблемним для наших користувачів. З’являється запит Google, який вимагає простого натискання на мобільному пристрої, щоб довести, що це справді ви намагаєтесь увійти», – пояснили в компанії.

Чи захищають користувачі свої акаунти?

У 2018 році в Google заявили, що лише 10% активних облікових записів використовують двофакторну аутентифікацію, пише The Verge. Відтоді компанія почала підштовхувати користувачів до використання цієї функції.

Диспетчер паролів є ще одним надійним інструментом безпеки облікових записів. У Google вказують, що щодня перевіряють понад мільярд паролів за допомогою вбудованого в браузер Chrome диспетчера паролів, який також інтегрований в платформу Android і додаток Google.

Диспетчер паролів компанії також доступний і на пристроях з iOS, де Chrome може використовуватися для автоматичного заповнення полів авторизації в різних додатках.

Незабаром розробники додадуть можливість генерації надійних паролів для інших додатків, а також функцію перегляду списку збережених паролів в меню програми Google.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus