USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Google остаточно вимикає монетизацію у Росії. Їхні блогери тепер не зможуть заробляти на рекламі

12 Серпня 2024 23:44
Власники веб-сайтів та відеоблогери з Росії, які мають свої канали на YouTube, повністю втратять доступ до сервісу Google AdSense і можливості заробляти на рекламі в Google та YouTube.

Причина в тому, що сервіс контекстної реклами Google AdSense повністю згорне свою діяльність у російському сегменті інтернету та відключить усі облікові записи користувачів з Росії.

Відповідне повідомлення надійшло електронною розсилкою від компанії Google російським власникам сайтів, повідомило технологічне видання 3dnews.ru, передає MEDIASAPIENS.

«Ми деактивуємо всі облікові записи AdSense, місце розташування яких вказане у Росії. Це означає, що отримувати дохід від монетизації через такі акаунти не можна», — йдеться в повідомленні команди Google Payments.

Заробіток від розміщення контекстної реклами російські власники сайтів за липень отримають 21-26 серпня. Упродовж наступних 60 днів компанія пообіцяла виплатити залишки коштів на їхніх балансах.

Читати ще: Amazon і Google слідом за Microsoft заблокують компаніям із РФ доступ до хмарних сервісів

Як відомо, у березні 2022 року Google відключив показ рекламних оголошень на території РФ, а потім ввів заборону на створення нових облікових записів користувачами з Росії. Тепер компанія вирішила розірвати усі ділові зв'язки з власниками сайтів та відеоблогерами.

Читати ще: Росіяни масово шукають в Google, як виїхати з країни

Нагадаємо, попередні обмеження, введені у березні 2022 року, суттєво скоротили доходи російських блогерів, зазначає видання Comments.ua. І хоча обхідні шляхи через VPN тимчасово дозволяли блогерам з Росії уникнути цих обмежень, нові заходи Google мають на меті повністю виключити можливості для монетизації через російські облікові записи. Зміни в політиці Google є частиною ширших зусиль компанії щодо дотримання міжнародних санкцій та регулятивних заходів проти Росії. Цей крок є продовженням політики ізоляції російської економіки від західних технологічних ресурсів і послуг.

Багато російських блогерів виражають своє невдоволення та занепокоєння через втрату основного джерела доходу. Тим часом міжнародні спостерігачі та аналітики підкреслюють, що такі заходи можуть змусити російських творців контенту шукати альтернативні платформи або методи монетизації, що може призвести до подальшої фрагментації цифрового медіа-простору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus