USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Global Teacher Prize Ukraine: назвали ім’я найкращого вчителя України 2021 року

2 Жовтня 2021 22:28
У Києві триває церемонія вручення всеукраїнської премії Global Teacher Prize Ukraine. Першого серед найкращих педагогів цьогоріч обирають уже вп’яте. Переможця визначають із-поміж десятьох фіналістів – це класні керівники, вихователі початкових класів, учителі фізики, хімії, біології, а ще – української, іноземної мов та зарубіжної літератури. Загалом було понад три тисячі претендентів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Головний приз – 250 тисяч гривень і участь у найпрестижнішій освітній події світу Global Education And Skills у Лондоні.

Найкращим учителем року премії Global Teacher Prize Ukraine став – Артур Пройдаков. Він викладає українську мову та літературу в київському приватному загальноосвітньому навчальному закладі «Мідгард». Під менторством пана Артура школярі невеликих міст складають ЗНО на 190+ балів, вже після першого року в університеті знаходять роботу в SMM або копірайтингу та мимоволі закохуються в сучасну українську літературу. Під час занять він проводить опитування у телеграм-каналі, навчає учнів SMM-менеджменту та створює приємний мікроклімат для навчання за допомогою ігор. Мрія педагога – побудувати культурний міст між людьми із заходу та сходу України за допомогою міжобласних подорожей. Він переконаний, що завдяки стиранню бар’єрів між українцями буде легше протидіяти пропаганді Кремля.

«Насамперед для мене учитель є тією людиною, яка відчиняє двері учневі та учениці у світ дорослого життя, де немає поділу на чорне та біле, де є небезпеки та перешкоди. Завданням школи є допомога сучасному підліткові розібратися в собі, знайти порозуміння із навколишніми та бути готовим долати неприємності, іти вперед до успіху попри будь-які труднощі», – зазначив Артур Пройдаков.

На сайті ТСН.ua також тривало народне голосування за номінантів. Переможець – одесит, відомий на весь світ вчитель фізики Павло Віктор, який викладає у Рішельєвській гімназії. Вочевидь, його просто винесли на олімп учні, яким пан Павло викладав у YouTube фізику і багато хто вдячний йому за свої 200 балів із ЗНО.

Ведуча ТСН і кураторка проєкту Global Teacher Prize Ukraine Наталія Мосейчук, а також проєкт «Право на освіту» щороку вручають премію «Вибір серцем» – вшановують педагогів, які працюють у сиротинцях, дитячих будинках, лікарнях. Тетяна Вакуленко перемогла у першій частині номінації. Вона – педагог Дніпровської клінічної обласної лікарні. Освітній стаж 8 років. Викладає там близько 20 предметів.

Друга частина номінації була вручена у партнерстві із доброчинною організацією «Восток СОС», яка разом з Міністерством закордонних справ Естонії впроваджує освітній волонтерський проєкт у зоні розмежування на сході. Ця премія– для вчительки-місіонерки зі Львівщини Уляни Буцяк, яка поїхала викладати українську мову в місто Щастя на Луганщину.

Переможці Global Teacher Prize Ukraine в різних номінаціях:

Вчитель громадянської освітиГанна Бут (Мелітопольський професійний аграрний ліцей, Запорізька область). Отримала подорож на Всесвітній економічний форум у Давосі у 2022 році й ноутбук.

Видатний вчитель хіміїСергій Джавахішвілі (Кременчуцький ліцей № 4 «Кремінь», Полтавська область). Він та його школа отримали по 100 тис. грн.

Вчитель незалежності (обирали вчителя, якому не більше 30 років) – Катерина Бігар (Свалявська школа № 4, Закарпатська обл.). Отримала стажування Global Teacher за кордоном.

Вчитель-новаторНаталія Власова (вчителька історії Наукового ліцею міжнародних відносин м. Дніпра).

Вчитель фізкультури JuniorZОксана Юрків (Козівська українська гімназія ім. В. Герети, Тернопільська область). Отримала поїздку в Німеччину в олімпійське містечко і 30 тис. грн.

Реалізація мріїТетяна Мендусь (ліцей № 7 м. Гайсина, Вінницька область). Отримала сертифікат на створення STEM-лабораторії.

Прифронтовий учительТамара Уманська (вчителька української мови й літератури, зарубіжної літератури, Кремінський ліцей № 5, Луганська область). Її школа отримала технологічні подарунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus