USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

G7 обіцяє $32 млрд бюджетної підтримки Україні у 2023 році

22 Грудня 2022 23:28
Міністри фінансів країн Групи семи за підсумками зустрічі в четвер оголосили про наміри скерувати до $32 мільярдів бюджетної підтримки Україні та за потреби збільшити цю суму.

Про це йдеться у спільній заяві глав міністерств фінансів G7, повідомляє Європейська правда.

«Щоб підкреслити нашу непохитну відданість підтримці України разом з міжнародним співтовариством, сьогодні ми підтверджуємо наш спільний підхід щодо скоординованої бюджетної та економічної підтримки в наступному році відповідно до потреб уряду України: на 2023 рік ми вже мобілізували до $32 мільярдів бюджетної та економічної підтримки для України і продовжуємо досягати подальшого прогресу», – зазначають вони.

Глави Мінфінів держав Групи семи уточнюють, що до цієї суми входять, серед іншого, затверджена Європейським Союзом програма макрофінансової допомоги в розмірі €18 мільярдів, бюджетна допомога США, передбачена в законопроєкті, що очікує схвалення, а також кредит Світового банку під гарантії Великої Британії.

Читати ще: Вийти з туману війни: як Україна зможе залучати іноземні інвестиції у 2023 році

«Ми готові зробити більше, якщо це буде необхідно, щодо бюджетної та економічної підтримки на додаток до нашої військової, гуманітарної допомоги, співпраці у сфері розвитку та підтримки на ранній стадії відновлення. Ми також наполегливо закликаємо інших донорів посилити свою підтримку», – йдеться в заяві.

У Групі семи також нагадали, що протягом 2022 року залучили для бюджетних потреб України $32,7 мільярда.

Читати ще: Україна отримає близько €1,5 мільярда допомоги для відновлення інфраструктури, – Шмигаль

Нагадаємо, лідери Групи семи на віртуальній зустрічі 12 грудня, у якій також брав участь президент Володимир Зеленський, домовилися продовжувати підтримку України, зокрема фінансову, в її повномасштабній війні з Росією.

Вони також оголосили, що для підтримки відновлення України створять багатосторонню донорську координаційну платформу разом з Україною та міжнародними партнерами. При платформі буде створено секретаріат, а також будуть призначені представники від урядів G7, першу зустріч яких заплановано на січень 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus