USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

G20 у спільній заяві більшістю засудила війну РФ проти України

16 Листопада 2022 11:15
Група двадцяти все ж погодила спільну заяву з пунктом, у якому висловлюють осуд війни Росії проти України і згадують резолюцію Генасамблеї ООН із закликом до РФ вивести війська з міжнародно визнаної території України.

Як пише Європейська правда, про це повідомляють західні агентства, серед яких Reuters.

Три дипломатичні джерела повідомили, що декларацію погодили усі країни-учасниці групи. За словами учасника німецької делегації, текст проєкту, який опинився у розпорядженні ЗМІ ще 15 листопада, залишився без змін.

У тексті зазначають, що «більшість країн-членів рішуче засуджують війну в Україні та наголошують, що вона спричиняє велетенські страждання та погіршує проблеми у глобальній економіці», але є і пасаж про «відмінність поглядів щодо ситуації та санкцій». Також йдеться про те, що слід дотримуватися міжнародного права, а погроза застосуванням ядерної зброї є неприйнятною.

Крім того, лідери вітають продовження роботи зернового коридору через Чорне море.

Ухвалення спільної декларації тривалий час було під питанням через значущі відмінності позицій щодо війни Росії проти України, у тому числі через те, що Росія сама є членом двадцятки.

Нагадаємо, на саміті дистанційно виступив і президент України Володимир Зеленський. У промові він кілька разів згадав групу як G19, «викреслюючи» з неї Росію, пояснив, чому для України неприйнятний умовний «Мінськ-3», та розповів, якими Україна бачить 10 кроків для завершення війни і розв’зання створених нею проблем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Женя Показати IP 16 Листопада 2022 12:34
В 25 раз зібрались щоб засудити агресію.
Олег Показати IP 16 Листопада 2022 12:40
Ото нам пощастило)))
Клава Показати IP 16 Листопада 2022 13:41
чекали якогось результату, а на Балі вчергове пожували соплі.. яке розходження ? - застрягший на троні карлик розводить світ, наче кошенят.. вже забули про воюючих шахтарів і таксистів Донбасу ? - він робить те, що дозволили йому в Сирії - килимові бомбардування, хімзброя, наводнює Європу біженцями, лише в більшому масштабі.. Лавров мав бути заарештований міжнародним кримінальним судом (для початку), російські посольства та судна мають затримуватись по планеті..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus