USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

COVID-19 на Волині: епідемічна ситуація стабілізувалася

18 Лютого 2022 14:11
Епідемічна ситуації з поширенням коронавірусу на Волині стабілізується. За попередній тиждень зафіксовано зменшення кількості виявлення нових випадків захворювання, зокрема серед дітей.

Заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану вакцинальної кампанії проти COVID-19 в області розповіла, що епідемічна ситуація в регіоні стабілізувалася, однак досі залишається напруженою. Вона наголосила, що, згідно з рішенням державної комісії з питань ТЕБ та НС, Волинська область залишається в помаранчевій зоні епіднебезпеки поширення коронавірусу.

«Протягом двох тижнів ми бачимо стабілізацію ситуації. Немає різких стрибків кількості нових випадків захворювання. Це дещо заспокоює. 11-17 лютого в області виявлено 6391 випадок. За попередній тиждень – 6791. Тобто ми простежуємо деяке зниження кількості випадків захворювання серед наших жителів. У нас зменшується кількість захворілих дітей. Цього тижня, наприклад, нараховується 681 випадок захворювання в дітей», – сказала Людмила Тимощук.

Як додала, на це вплинули карантинні обмеження, зокрема запровадження онлайн-навчання в школах.

Протягом минулої доби на Волині зареєстровано 1118 нових випадків COVID-19, з них дітей – 117, медичних працівників – 33. За добу зафіксували 9 летальних випадків. Госпіталізовано 106 людей. Виписано 90 пацієнтів.

На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 865 пацієнтів, 765 з яких із підтвердженим діагнозом, а 100 із підозрою на захворювання. 51 хворий перебуває в реанімації. 13 пацієнтів – на ШВЛ.

Людмила Тимощук закликала жителів області дотримуватися протиепідемічних заходів, які не вимагають додаткових витрат: не відвідувати місця скупчення людей, перебувати в закритих приміщеннях у масці, дотримуватися маскового режиму в громадському транспорті, а також вакцинуватися.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus