USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Boeing погодився визнати провину у справі про дві катастрофи, де загинули сотні людей

9 Липня 2024 10:55
Американська компанія Boeing погодилася визнати провину у кримінальній справі щодо двох катастроф літаків 737 Max, у яких загинули 346 осіб.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

У Мінюсті США заявили, що виробник літаків погодився сплатити штраф у розмірі 243,6 мільйона доларів.

Тепер цю угоду має затвердити суддя.

Таким чином визнаючи свою провину Boeing уникне кримінального судового процесу, на чому наполягали сім’ї загиблих.

Сім’ї загиблих розкритикували угоду, заявивши, що вона дасть Boeing змогу уникнути повної відповідальності за смерті їхніх рідних.

У 2021 році американська прокуратура звинуватила компанію Boeing у введенні в оману Федерального управління цивільної авіації США (FAA) щодо своєї системи управління польотом, яка призвела до обох катастроф.

Читати ще: Це вже 361-й знищений літак: на Донбасі зенітники збили російський Су-25

Правоохоронці погодилися не переслідувати Boeing, якщо компанія сплатить штраф і успішно завершить трирічний період посиленого моніторингу та звітності.

Проте в січні 2024 року, незадовго до завершення дії цього періоду, у літака Boeing авіакомпанії Alaska Airlines відірвало дверну панель незабаром після зльоту, літак був вимушений сісти.

У травні Міністерство юстиції заявило, що виявило порушення умов угоди з боку Boeing, що відкривало можливість для проведення повноцінного судового процесу. Однак у компанії вирішили піти на угоду зі слідством.

Як повідомляли, використання літаків Boeing-737 MAX було заборонене на 20 місяців у всьому світі після двох авіакатастроф, що сталися у 2018 і 2019 роках в Ефіопії та Індонезії через недоліки у програмному забезпеченні. Внаслідок авіакастроф загинули 346 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus