USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Bitcoin різко підскочив до 21-місячного максимуму

9 Січня 2024 11:08
Станом на 9 січня ціна Bitcoin піднялася вище 47 тис. дол. – вперше з квітня 2022 року. Регулятори США готові схвалити біржові фонди, які вперше інвестують безпосередньо в цифрові активи.

Про це пише Bloomberg.

Цифрова валюта зросла на 6,2% до 47 007 доларів, що є найбільшим внутрішньоденним зростанням з 15 листопада. Торік Bitcoin зріс майже на 160% в очікуванні, що Комісія з цінних паперів і бірж США схвалить заявки. У листопаді 2021 року токен досяг історичного максимуму в майже 69 тис. дол.

«Посилення Bitcoin майже напевно є відповіддю на дуже високу ймовірність того, що ми побачимо спотове схвалення ETF цього тижня», – сказав співзасновник і головний операційний директор криптохедж-фонду Alt Tab Capital Грег Моріц.

Читати ще: Криптогігант Binance продає бізнес і повністю йде з Росії

Інші невеликі криптовалюти подорожчали найбільше: Ethereum зріс приблизно на 3,8%, а Cardano, Solana’s SOL і Polkadot – на 7-9%. На Bitcoin припадає трохи більше половини ринкової капіталізації криптовалюти в 1,7 трильйона дол.

Акції так званих криптокомпаній переважно подорожчали. Coinbase Global, найбільша криптовалютна біржа США, зросла приблизно на 2,3%, а майнери Bitcoin Marathon Digital і Riot Platforms виросли більш ніж на 7%. MicroStrategy, виробник програмного забезпечення, який служив проксі-сервером для багатьох інвесторів, які хочуть отримувати доступ до Bitcoin, впав приблизно на 1,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus