USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Art Jazz Cooperation −2021: у Луцьку виступить легенда світового джазу та блюзу

23 Серпня 2021 07:00
Третій і останній учасник гала-концерту Art Jazz Cooperation −2021 - Ray Brown Quartet UA&USA.

Легенда світового джазу та блюзу Рей Браун молодший. Рей народився в Нью-Йорку і виріс у Лос-Анджелесі в родині своїх люблячих прийомних батьків Елли Фітцджеральд та Рея Брауна старшого, гостями яких часто бували Луї Армстронг, Френк Сінатра та Нат Кінг Коул.

Один з проєктів Брауна називається «Друзі та Сім’я», адже для Рея це не порожні слова, а те, на що відгукується душа, і про що співає серце. Тут були втілені такі дуети із зірками: Діон Уорвік, Джейн Монхайт, Доктор Джон, Пол Вільямс з групи The Temptations, Лонні Сміт, Джеймс Муді, саксофоністом Девідом Ньюманом і вібрафоністом Террі Гібзом.

Андрій Арнаутов – відомий український джазовий музикант: контрабасист, бас-гітарист, аранжувальник, композитор.

Народився у Ростові. Навчався у Москві. Потім був тривалий період життя, навчання і роботи у США. Освіта – в найвідомішій у світі джазовій школі в Берклі. Музична затребуваність і завантаженість, плюс великий досвід, якому може позаздрити будь-який джазовий музикант: гра з такими відомими особистостями, як Генк Джонс, Пол Хорн, Рой Гаргроув, Том Браун, Арчі Шепп, Чарлі Берд, Кен Роудс та іншими. І врешті – Україна: спочатку Київ, а потім Львів, і ось цей видатний музикант на нашій сцені!

Ілля Єресько – композитор, аранжувальник. В 2005 році заснував перший в Україні сальса бенд «Dislocados». Як піаніст та композитор також співпрацював з проектами Схід Сайд, Квартет Гьотца Грюнберга, Caminos, Organic Formation та іншими. Грав з видатними міжнародними артистами: Randy Brecker, Jimmy Bosch, Huey Dunbar, Francois Jeanneau, Herman Olivera, Frankie Vazquez, Mitch Frohman, Pete Nater. Записав 7 альбомів у різних жанрах. Гастролював у Великій Британії, Швеції, Польщі, Мароко, Чехії, Франції, Німеччині, Литві та ін.

Олег Марков – найвідоміший молодий барабанщик країни.

Із 15-ти років почав виступати в складі «Kiev Art Ensemble» Володимира Соляника. Відтак продовжив концертувати в складі колективів Схід Side, Upside 3, Kaktus Fresh, Lela Brasil Project, E-Jazz, A-band Brazil, United Quintet Дмитра «Бобіна» Александрова, Electric Variete, Markov Brothers Quintet, Koffein та інших. Особливим досягненням у кар’єрі стали виступи на одній сцені з такими музикантами, як Наталя Лебедєва, Дмитро «Бобін» Александров, Володимир Шабалтос, Олексій Саранчин, Родіон Іванов, Андрій Арнаутов, Ігор Закус, Артем Менделенко, Гетц Грюнберг. Олег показав себе першокласним універсальним барабанщиком, однаково добре виконуючи traditional jazz, swing, bop, так і free-jazz, fusion, funk, pop, latin jazz та інші музичні напрямки.

Нагадаємо, XIV Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation-2021» відбудеться у Луцьку 28 серпня.

Раніше ми повідомляли, що на фестивалі виступлять неповторні Igor Zakus feat Barvy.ua від «Art Jazz Sсhool 2021», а також група New Brand Quintet, що складається з п’яти музикантів на чолі з провідним польським барабанщиком – Ареком Сколіком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus