USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Amnesty International стала рупором путінської пропаганди, – The Times

7 Серпня 2022 10:19
Організація Amnesty International стала рупором пропаганди режиму Володимира Путіна, зводячи наклеп на жертв російської агресії.

Про це заявило британське видання The Times, передає УП.

«Amnesty International, присвячена висвітленню справ «в’язнів совісті», цього тижня рішуче взялася за підрив довіри до себе, служачи рупором пропаганди путінського режиму... Представники громадськості, які щедро жертвують гроші та час, вважаючи, що вони допомагають жертвам переслідувань, мають зупинитися. Колись шановна гуманітарна кампанія Amnesty тепер демонструє сумну байдужість до пригноблення. Проявивши себе м’яко щодо злочину і фашизму, вона повинна мати порядність піти зі сцени», – пише The Times.

Доповідь цієї організації, котра звинуватила Збройні сили України у створенні небезпеки для цивільного населення, викликало величезне обурення.

Видання зазначає, що юридичні зобов’язання згідно з Женевською конвенцією щодо захисту цивільного населення під час війни – «це зовсім не те, що звинувачувати та очорнювати жертв агресії, чим займається Amnesty». «Не дивно, що український офіс групи, з яким не консультувалися, засудив ці передбачувані висновки, тоді як російське посольство в Лондоні охоче їх відтворило», – пише The Times.

Видання зазначає, що українські захисники базуються в цивільних районах, тому що російські окупанти саме їх атакують. Цей метод росіян вже відомий по бойових діях у Чечні та Сирії, а також в Україні.

«Українські сили відважно протистоять цим загарбникам, одночасно намагаючись допомогти цивільним особам залишити небезпечні райони», – йдеться в статті.

Також наголошується на ігноруванні Amnesty International реалій військових дій і неправильному розуміні змісту міжнародного права.

Журналісти також нагадали, що раніше ця правозахисна група вже принизила себе перед Кремлем, відмовившись визнавати російського опозиціонера Олексія Навального в’язнем сумління, перш ніж поспішно скасувати це рішення після шквалу міжнародної критики.

«Очевидно, Amnesty нічого не винесла з цього фіаско. Генеральний секретар Агнес Калламар поскаржилася, що групу розкритикували в соціальних мережах, начебто це вона була якоюсь ображеною стороною, і що її легковажний фейлетон про Україну має статус священного писання», – зазначає видання.

Також підкреслюється, що хоча в будь-якій серйозній неурядовій організації Калламар вже пішла б у відставку, жодні засоби не зможуть врятувати репутацію Amnesty.

4 серпня правозахисна організація Amnesty International випустила звіт, у якому заявила, що українські військові наражають на небезпеку цивільне населення, розміщуючись на території шкіл та лікарень.

Український офіс організації після цього оприлюднив коментар, у якому пояснює, що українська команда не була залучена до підготовки звіту та від початку намагалась переконати колег у недопустимості й неповноті такого матеріалу та у підсумку відмовилась перекладати і поширювати його, але до їхньої думки не дослухались.

В Офісі президента після публікації звіту наголосили, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії Росії проти України.

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що матеріал Amnesty International свідчить про «втрату адекватності» в організації. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що такий звіт створює фальшивий баланс між злочинцем і жертвою. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, своєю чергою, заявив, що будь-які заяви про порушення з боку української армії носять характер інформаційної операції для дискредитації ЗСУ і підриву поставок озброєння з боку західних партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus