USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

«90% мам налаштовані на грудне годування», – педіатри Волинського обласного перинатального центру

Сьогодні 18:09
90% мам, які народжують у Волинському обласному перинатальному центрі, налаштовані годувати дітей грудним молоком.

Таку статистику Суспільному озвучила педіатриня медичного закладу Наталія Пасюк.

Рекомендації батькам щодо годування немовлят молоком матері надають у Кабінеті підтримки грудного вигодовування, який діє у перинатальному центрі.

«Проблема годування виникає найчастіше, тому що мамам здається, що немовля не набирає вагу, не хоче їсти, капризує. Якщо дитина дочасно народжена, то ще повністю не налаштована мікрофлора кишківника, від того виникають коліки», – пояснює педіатриня Марія Шевчук.
У відділенні катамнестичного спостереження, де відбувається реабілітація дочасно новонароджених малюків, щодня обстежують орієнтовно 15-20 недоношених немовлят, каже його завідувачка Людмила Міліщук. Лікарі відділення надають батькам рекомендації щодо грудного вигодовування та введення прикормів.
«У мами через те, що дитинка народилася дочасно, формується грудне молоко таке, яке потрібно саме на цей термін гестації. Жодна суміш не допоможе малечі ліпше, ніж кожна краплинка маминого молока. І наші лікарі борються за це», – зазначає лікарка.

Читати ще: Тиждень грудного вигодовування: у Волинському перинатальному центрі мами ділилися досвідом

Мама двійнят, 21-річна ковельчанка Катерина Давидюк розповідає: синочки Лука та Лук’ян народилися недоношеними на 34-му тижні вагітності, тож родина періодично приїздить на обстеження у відділення катамнестичного спостереження обласного медоб’єднання захисту материнства і дитинства. Хлопчикам п'ять місяців, обоє на грудному годуванні.
«А грудне вигодовування для мене дуже зручно, мені є з чим порівняти, бо коли дітки народилися, у мене ще не було молока, ми перші три дні годували сумішшю. Це дуже важко. Це вночі вставати, пляшечки мити, стерилізувати», – каже Катерина.
Кабінет підтримки грудного вигодовування, зі слів педіатрині Наталії Пасюк, надає консультації усім майбутнім мамам та породіллям, які звертаються по допомогу, незважаючи на те, в якому пологовому закладі вони народжували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus