USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

80 пенсіонерів безплатно відвідали музейний простір «Окольний замок» у Луцьку

19 Червня 2024 08:12
На початку червня в музейному просторі «Окольний замок» у Луцьку започаткували ініціативу для пенсіонерів. Раз у тиждень, по вівторках, вони можуть безплатно відвідувати музей.

Від початку ініціативи «Окольний замок» відвідали вже 80 людей пенсійного віку, розповів Суспільному керівник простору Дмитро Зінько.

18 червня на екскурсію приїхали пенсіонери із Маневицької громади. Вони є студентами місцевого Університету третього віку, каже його керівниця Світлана Мельник.

«Як дізнались про таку можливість, то вирішили її використати та скористалися пропозицією відвідати «Окольний замок».
68-річний Геннадій Козловський вперше потрапив на екскурсію в Окольний замок. Чоловік багато років жив в Луцьку, вчився тут, але не знав про новий музейний простір.

Читати ще: 500-літні підземелля з доступом до віртуальної реальності: в Луцьку – новий музейний простір. Фото

«В 70-му році тут вчився в ПТУ. Я вперше все бачу і дуже гарно облаштовано все і той гід розказує гарно», – каже пенсіонер.
Учасниці екскурсії Ніні Павлюк – 73, жінка каже, що приїхала із Маневичів, щоб побачити та послухати невідомі їй досі віхи історії рідного краю.

«Я не чула про Окольний замок і з великою радістю сприйняла цю подію, що можна відвідати цей замок, побачити, як ми жили колись, як розвивались, як встановлювались», – каже жінка.

16 липня – виповниться рік роботи нового музейного простору «Окольний замок». За цей час його відвідали понад 16, 5 тисячі людей, каже директор комунального підприємства «Центр розвитку туризму» Дмитро Зінько. Окрім пенсіонерів, безплатно відвідати музейний простір можуть військові, люди з інвалідністю і діти до семи років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus