USD 40.95 41.25
  • USD 40.95 41.25
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Щомісяця 80 млн може йти на невідомі цілі: експерт – про фінансування Фонду Порошенка з держбюджету

22 Листопада 2018 17:31
Мільярд гривень на фонд Петра Порошенка можуть використати на невідомі цілі. Таку думку висловив економічний експерт Андрій Новак, інформує канал 24.

Нагадаємо, у проекті Держбюджету на 2019 рік з'явився цікавий пункт – "Фонд президента України". Раніше в документі не було такої статті, і такі видатки в сьогоднішній складній соціально-економічній ситуації не доцільні.

За словами фахівця, Президент України фінансується через систему Державного управління справами, яке має свій немалий рядок фінансування в Держбюджеті. Цього достатньо, щоб забезпечити діяльність президента в Україні і за кордоном.

Нова стаття в бюджеті про створення фонду Президента України говорить про високу ймовірність нецільового використання грошей. Тому що проконтролювати їхню витрату буде складно. Це велика сума – мільярд гривень, якщо поділити на дванадцять місяців – вісімдесят мільйонів на невідомі цілі. Хоча в Порошенка кажуть, що це на молодих науковців, освіту. Але для цього фінансування Міністерства освіти і науки. Для чого створювати ще один фонд? І фінансувати те саме, що й міністерство? Тоді давайте закриємо міністерство, і все робитимемо через президентський фонд, – наголосив Андрій Новак.

Нагадаємо, народні депутати виявили в Держбюджеті на 2019 рік новий пункт – президентський фонд Петра Порошенка, на який заплановано виділити мільярд гривень. Окремі депутати припускають - вочевидь, перед президентськими виборами 2019 року голоси українців купуватимуть за гроші самих же українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Листопада 2018 18:19
може йти, а може не йти
Я Показати IP 22 Листопада 2018 18:35
супер...це вже вищий пілотаж намахаловки..де ще таке є???
Водій Показати IP 22 Листопада 2018 19:18
Камази вже прогріваєм...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus